CUMHURİYET BAYRAMI RİZE’DE COŞKUYLA KUTLANDI

 

Rize’de bir gün önce  Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 92. Yıldönümü kutlamaları bu sabah Rize Valiliğinde tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından Rize Protokolü resmi törenin yapılacağı Cumhuriyet meydanına geldi.

Resmi törene Rize Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Millet Vekili Hasan Karal, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, protokolün diğer mensupları, Asker ve Polis teşkilatı, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken, sonrasında Rize Valisi Ersin Yazıcı ve beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın alanı gezerek halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamaları ile devam etti.

Rize Cumhuriyet meydanında gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı protokol konuşması, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve Rize’de okullar arası düzenlenen "Cumhuriyet Coşkusu" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin takdim edilmesi ile devam ederken, resmi tören yürüyüşü ile son buldu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın