Rize Günleri Batum'da Yapılacak

 

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gürcistan’ın Batum şehrine düzenlenen Kültür ve İnceleme Gezisi ne katıldı. Geziye Belediye Meclis üyeleri ve İlgili Birim Müdürleri de katıldı.

 

Sabah saatlerinde Rize’den Batum’a hareket eden heyet, Sarp sınır kapısı geçiş işlemlerinin ardından, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Geçtiğimiz yıl 6 milyon Turist’in giriş çıkış yaptığı ve yarısının Türk turistlerin oluşturduğunu dile getirdi. Sarp sınır kapısının stratejik ve lojistik önemine de değinen Başkan Kasap, önümüzdeki süreçte Rize Günleri’nin Batum’da yapılabilmesi için Başkonsolos Temizkan ile fikir alışverişinde bulundu. Başkonsolos Temizkan’ın da sıcak baktığı Kültür etkinliğine, Batum Belediyesi ile ilişkilerinin iyi olduğunu dile getirerek, diyaloglar çerçevesinde Rize Günlerinin Batum’da yapılmasının İki şehre’de kültürel açıdan önemli bir vizyon sağlayacağını söyledi.

BOTANİK BAHÇE VE TELEFERİK İNCELENDİ…

Türkiye ve Gürcistan ilişkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Rize Belediye heyeti, konsolosluk ziyaretini tamamladıktan sonra Batum da bulunan “Botanik Bahçesi” İncelemelerinin ilk durağı oldu. Şehri kuşbakışı görme imkanı sağlayan 250 metre yükseklikteki Sputnik Tepe’sinden Teleferik Turu, Belediye heyetinin, Panaromik Batum manzarası ile Rehber eşliğinde kültürel ve Mimari yapı hakkında bilgi sahibi olmalarını, Rize’de uygulanacak olan Teleferik projesi nin fiziksel ve Mekanik yapısının gözlemlenme imkanını sundu.

CAMİİDE KIYILAN NİKAH…

Teleferik Turunu tamamlayan Belediye Heyeti, İkindi Namazı için uğradıkları Şehir merkezinde bulunan Orta Cami’de, Batum’da yaşayan Müslümanların Nikah törenlerini görme fırsatına sahip oldular. Nikahı gerçekleştiren Cami İmam’ının yaptığı Dua’ya iştirak eden Başkan Kasap, Genç çiftleri tebrik ederek mutluluklar diledi.

SAHİL VE ŞEHİR GECE GÖZLEMLENDİ…

Sahil ve Şehir turunda ; Karadeniz sahil şeridinin adetlerinin burada da devam ettiğini gözlemleyen heyet, daha sonra ; Piazza, Avrupa Meydanı, Drama Tiyatro Binası, Poseidon Heykeli incelemeleri ile günü tamamladılar. Akşam yemeğinde bir araya gelen Rize Belediye Heyeti, Gece de Gürcistan Halk dansları topluluğu’nun Folklorik gösterilerini izleme fırsatı buldu.

 

BAŞKAN KASAP, “RİZE’DE DEĞİŞİM VE GELİŞİM” SAĞLAMALIYIZ…

Bir günlük Kültür İncelemelerini değerlendiren Başkan Kasap; “ Bu faaliyetimiz, Bizim önümüzü daha iyi görmemizi sağlıyor. 6 yıl önce ziyaret ettiğim bu şehir’in çok hızlı değişimler yaşadığını gözlemledim. Toplumsal olaylarda bakış açısının yaygınlaştırılması önemli bir detay, bu manada aldığımız derslerde var, Çevre Temizliği, Kültür- Sosyal ve Mimari yapıdan İnsan hassasiyeti ne kadar birçok noktayı gözlemleyip notlarımızı aldık. İnşaallah bunların değerlendirmesini yaparak , Rize’mizde de bakış açısını oluşturmanın gayreti içerisinde olacağız. Bu bir süreç aniden gelişmiyor, belki biz değişikliğin farkına varmıyoruz ancak, dışarıdan gelen birçok insanın Rize ile ilgili olumlu eleştirilerini alıyorum. Yeterli olmadığının da bilincindeyiz! Çok belirgin bir şekilde değişim ve gelişim sağlamalıyız. Bu manada bu ekip öncü bir ekip olmalı ve tarihte yerini almalı. İnşaallah bu değişimi Rize’de Cenab-ı Allah bize yardımı ile gösterir” ifadelerini kullandı.

Belediye Heyeti, Batum, Kültür ve İnceleme gezilerini Arkeolojik müze gezisi ile tamamladılar.


Yorumlar

Yorum Yapın