ÇAYKUR TÜRKMENİSTAN PAZARINDA

ÇAYKUR TÜRKMENİSTAN PAZARINDA

 

 

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta ziyaretçilere kapılarını açtı.

Türkiye'yi temsilen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş öncülüğündeki heyetin temsil edildiği ve bu yıl bin 940 metrekare alanda 93 Türk firmasının katıldığı fuarda ÇAYKUR’UN açmış olduğu stant yoğun ilgi gördü.

ÇAYKUR’un standını Ekonomi Mustafa Elitaş ile birlikte ziyaret eden Türkmenistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Yoldaş Şeripov ve Türkiye Akşabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu’yu Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve Çaykur İhracat Müdürü Miraç Mollamehmetoğlu ağırladı.

Ziyaretçilere Türk Çayı ve ÇAYKUR hakkında bilgi veren Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Türk Çayının dünyada üzerine kar yağan tek çay olduğunu ve Türk Çayının ürünlerinin hiç birini pestisit bulunmadığını ifade ederek ve yaklaşık 50 ülkeye çay ihracatı yapıldığını ifade etti. Genel Müdür Sütlüoğlu Türkmenistan Milli Televizyonu’na ve Radyosu’na röportaj vererek Türk çayı hakkında bilgiler verdi.

Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu ayrıca Türkmenistan’daki ÇAYKUR bayileri ile de görüşmeler yaparak Türkmenistan’daki mevcut pazar payının arttırılması için yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Genel Müdür Sütlüoğlu Türkmenistan’da birçok ulusal ve yerel bazda satış yapan zincir mağazayı ziyaret ettiklerini belirterek: “Türkmenistan’da ulusal ve yerel bazda hizmet veren önde gelen zincir marketleri ziyaret etme imkanı bulduk. Buradaki bayilerimiz aracılığıyla bu marketlerin raflarında ürünlerimizi ve bu ürünlerimize soydaşlarımızın gösterdiği ilgi ve alakayı bizzat yakından görmek bizleri son derece mutlu etmiştir. Buradaki pazar payımızı arttırmak ve soydaşlarımızın ürünlerimize her yerde, istedikleri anda ulaşabilmeleri için çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın