VALİ YAZICI ÜNİVERSİTEDE DERSE GİRDİ

VALİ YAZICI ÜNİVERSİTEDE DERSE GİRDİ

 



Vali Yazıcı, üniversite öğrencilerine idari yapıyı anlatarak, geleceğin yönetici adaylarına yöneticilik dersi verdi.



Vali Ersin Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi öğrencileri ile bir araya gelerek, öğrencilerin merak ettiği konular üzerine söyleşide bulundu. Öğrencilerle ders salonunda bir araya gelen Vali Yazıcı, üniversite öğrencilerine tecrübelerinden ve hayatından örnekler verdi.



Üniversite öğrencileriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Yazıcı," Yeni kamu yönetimi anlayışı ile ilgili çalışmalara baktığımız zaman, hep kamuda çalışan, personel rejimi ve insan kaynakları üzerine kurgulanan bir yapı var. İşinizi iyi yaparsanız fark edilir, meslekte de yükselme imkânı bulursunuz" dedi.

 



Öğrencilere hedefledikleri geleceğin peşinde koşmaları gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, kendi istedikleri işi yaptıkları takdirde daha mutlu olacaklarını belirtti. Onları ileride vali, kaymakam, belediye başkanı olarak farklı il ve ilçelerde görev yaparken göreceklerini dile getiren Vali Yazıcı bu durumdan gurur duyacaklarını ifade etti.



Vali Yazıcı, kamu yönetiminin sanat yönü ağırlıklı bir bilim olduğunu ifade etti. Vali Yazıcı, "Kamu yöneticileri bulundukları bölgelerin sadece halkı ile değil, havasıyla, suyuyla, tarihiyle de ilgilenmek zorunda. Bulunduğunuz bölgede yer alan insanların nelerden hoşlandıklarını, neleri sevmediklerini bilmeniz gerekir."dedi.


 


Vali Yazıcı öğrencilere meslek hayatlarında başarılı olmaları için, "Özel sektörde olsun kamuda olsun sizi tercih edecek olan kurumlar için gerekli olan nitelikleri şimdiden elde etmeye yönelik çalışmalar yapın." tavsiyelerinde bulundu.



Sınıf ziyaretinden önce, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman ile birlikte öğrencilerin yemek yediği masaya oturan Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle aynı sofrayı paylaşıp, onlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın