Öğrenciler Türkçe'nin doğru kullanımına dikkat çekti

Öğrenciler Türkçe'nin doğru kullanımına dikkat çekti
 


Rize'de bir grup öğrenci, Türkçe'nin yanlış kullanılması ve yozlaştırılmasına tepki gösterdi. 

Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Okulu öğrencileri, Türkçe'nin yanlış kullanılması ve yozlaştırılmasına tepki amacıyla Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda yaptıkları eylemde, "Dil ulusun aynasıdır", "İnşallah dilinizde tüy biter", "Türkçeme dokunma", "Dile kolay", "Dilinizin altından baklayı değil, İngilizceyi çıkarın" yazılı pankartlar açtı.

Okul Müdürü Yaşar Keskin, burada yaptığı konuşmada, okul olarak "Dilimiz tutsak mı?" adı altında proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Milli birlik ve beraberliği sağlayan ve değerleri ayakta tutan dilin katledilmesine, yanlış kullanılmasına tepki gösterdiklerini ifade eden Keskin, "Sosyal medyada ve sokaklarda dilimizin yanlış kullanılması, Türkçemizin katledildiğini gösteriyor. Kendi diline hakim olamayanlar başkasının diline hakim olurlar." dedi. 

Eylemde, öğrencilerden Bilgenur Çakır da Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe ile ilgili fermanını okudu.

Yaren Öksüz ise öğrenciler adına yaptığı konuşmada, okul olarak Türkçe'nin katledilişine ve tutsak edilmeye çalışılmasına "dur" demek için toplandıklarını belirterek, "Dünya üzerindeki akımlara ayak uydurmaya çalışan an ve an gelişmeleri takip eden genç nesil, popüler olmak için en kutsal varlıklarımızdan biri olan dilimizi yani Türkçemiz bilinçsizce kullanmakta ve bunu bir marifet saymaktadır." ifadesini kullandı. 

Öğrenciler, eylem sonunda "Türkçeyi tutsak etmeyeceğiz." sloganı attı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın