Rize’de Bu Yıl 355 Hafız İcazet Aldı

Rize’de Bu Yıl 355 Hafız İcazet Aldı

 

Rize İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören 355 hafız, düzenlenen görkemli törenle icazet aldı.

Rize Müftülüğü tarafından geleneksel hale getirilen “İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi”nin dördüncüsü bu yıl 355 hafızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Protokol ve binlerce Kur’an sevdalısının katılımıyla Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen merasim, hafızların tekbir eşliğinde salona girmesiyle başlayıp mehter gösterisiyle devam etti.

İl Müftüsü İsmail Yalçın gerçekleştirdiği açış konuşmasında, bu yıl il genelinde hafızlık eğitimi veren 59 Kur’an kursunda 132 kız, 223 erkek olmak üzere toplam 355 öğrencinin hafızlığını tamamladığını ve bugün gerçekleştirilen merasimle hafızların adeta bir bayram yaşadığını ifade etti.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Kur’an’ın muhafazasının ayette belirtildiği gibi Allah’ın garantisinde olduğunu, ancak kul bazında da Kur’an’ın muhafızlığının ümmet adına hafızlarımız tarafından yapıldığını ifade ederek bir farz-ı kifaye’yi icra eden hafızlarımıza çok şey borçlu olduğumuzu söyledi. Ülke genelinde tescilli hafız sayısının 150 bin olduğunu bildiren Şahin, hafızların Allah’ın özel olarak seçtiği kullar olduğunu hatırlatarak, hafızlığın kıyamete kadar muhafaza edilmesi konusunda tavsiyede bulundu.

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran konuşmasında, hafızlar beldesi olarak anılan Rize’de görev yapmanın gururunu yaşadığını ifade ederek son 4 yılda Rize’de bin 600’a yakın öğrencinin hafız olduğunu belirtti. Maneviyat yüklü gençlere ihtiyacımız olduğu ifade eden Vali Yardımcısı Dalkıran, hafızları, anne-babalarını ve hocalarını tebrik etti.

Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen icazet merasiminden karelerin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, hafızlığın, Kur’an’ı okumanın, anlamanın ve onunla amel etmenin önemine değinerek icazet alan hafızları ve hocalarını tebrik etti.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır ve Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Said Nuri Kandemir’in Kur’an ziyafeti sonrası hafızlarımız kısa sureleri okudu.

Merasimi yöneten Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan tarafından yapılan dua ile tamamlanan program sonunda tüm hafızlara altın hediye edildi.

Program yemek ikramıyla son buldu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın