ÖĞRENCİLERE LAZCA KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Lazca eğitim alan öğrencilere kitap desteği

- Arhavi Laz Kültür Sanat ve Turizm Derneği, ilçedeki ortaokulda seçmeli ders kapsamında Lazca eğitimi alan 15 öğrenciye kaynak kitap hediye etti

 


Arhavi Laz Kültür Sanat ve Turizm Derneği, ilçede seçmeli ders kapsamında Lazca eğitimi alan 15 öğrenciye kaynak kitap dağıttı.

Dernek Başkanı Hasan Köseoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Arhavi Cumhuriyet Ortaokulu'nda 15 öğrencinin seçmeli olarak tercih ettiği Lazca dersi sınıfını ziyaret etti.

 

 



Öğretmen Ali Gümüş tarafından verilen derse katılan Köseoğlu ve beraberindekiler, öğrencilere Büyük Fare (En Didi Mtugi) ve Tavuk ile Tilki (Mamuli do Mkapu) adlı hikaye kitaplarını hediye etti.

Köseoğlu, dillerini ve kültürlerini unutturmaya, korumaya devam ettiklerini vurgulayarak, "Okullarda Lazca dersler olduğu için öğrencilere elimizden geldiğince kaynak kitap vermeye çalışıyoruz. Bulduğumuz kitapları öğrencilere dağıttık. Öğrencilerin mutlu olması bizi daha da mutlu etti" dedi.

 

 



Kaynak kitap buldukça öğrencilere dağıtmaya devam edeceklerini anlatan Köseoğlu, "Umarım dilimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarırız" ifadesini kullandı.

Sınıftaki öğrenciler ise Lazca'yı çok sevdiklerini, aileleri gibi kendilerinin de bu dili konuşabilmeyi arzuladıklarını dile getirdi.

Öğrenciler, hikaye kitapları için Arhavi Laz Kültür Sanat ve Turizm Derneği yetkililerine de teşekkür etti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın