EĞİTİM SEVGİDİR

EĞİTİM SEVGİDİR

 

TOBB Fen Lisesini ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, idareci ve öğretmenlerin katılımıyla RENK Projesini değerlendirdi.
Rize'de eğitim alanındaki başarı çıtasının daha yukarılara çıkarılması adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Vali Ersin Yazıcı, "Bu eğitim öğretim döneminde Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi kapsamında uygulanan bir çalışmamız var. Bu projemize bütün Rize sahip çıktı ve desteklerini esirgemediler. Bu projeyi o kadar gönülden desteklediniz ki hem okul müdürlerimiz hem öğretmenlerimiz olarak biliyorsunuz bu dönem içerisinde başarılı sonuçlarını almaya başladık. ”şeklinde konuştu.

 

Vali Yazıcı eğitimde sevginin önemli olduğunu belirterek, “ Öğretmenlerimiz eğitime sevgilerini katmalı, sevgi eğitimde önemli,  öğretmen öğrencisini sevmeli ve kendi çocuklarına davrandığı gibi davranmalı. Okul idarecileri sorunlarla yakından ilgilenmeli ve başarı için elinden gelen gayreti göstermeli.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Kentimizin önde gelen kurum ve kuruluşları, Milletvekillerimiz, iş adamlarımız bize destek veriyor. Kendilerinin birinci vazifesi olmamasına rağmen gönülleri ile ve her şeyiyle bu alanda bize destek veriyorlar.  Bulunduğumuz pozisyondan rahatsızız. Bu pozisyonu değiştirmemiz gerekiyor.
Bizim bir sinerji yaratmamız ve bu kentteki eğitim seviyesini biraz daha yukarılara çıkartmamız gerek. Hedefimiz ve amacımız o. Bu hedefi de gerçekleştirmek için de Vali olarak takip ve denetime devam edeceğim.”dedi.
Toplantı sonrasında Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Özer ve İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Okuma saati sonrası son sınıf öğrencileriyle sohbet eden Vali Yazıcı, üniversiteye hazırlanan öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu, bunun için gençlerin kitapları yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın