Rize Belediyesi'nden Öğrencilere Çevre Eğitimi

Rize Belediyesi'nden Öğrencilere Çevre Eğitimi

 

 

Rize Belediyesi çevre eğitim projesine Vakıflar İlköğretim Okulu ile başladı.

Rize Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak çeşitli sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından okullarda uygulanan eğitim programları ile öğrencilere çevre eğitim verilerek, doğaya karşı duyarlı, bilgi tutum ve ahlaki olarak çevre bilinci yüksek bireylerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

ÇEVRE BİLİNCİ YÜKSEK BİREYLER

Proje kapsamında okullarda düzenlenen çevre eğitimleri sayesinde, çevreye ve onunla ilgili problemlere karşı duyarlı, problemlerin çözümüne ve gelecektekilerin önlenmesine yönelik çalışmalar yapabilecek bilgi, tutum, davranış, güdü ve becerilere sahip, çevre ahlakı ve çevre bilinci düzeyi yüksek bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

ATIK PİL VE YAĞLARIN OLUMSUZ ETKİLERİ ANLATILDI

 

 

Çevre Mühendisi Suzan Avcı eğitim programında yapmış olduğu konuşmada, doğal kaynakların ve geri dönüşümün ülke ekonomisine olan etkilerine ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına yapılabilecek çalışmaların önemine değindi.

Atık pil ve atık yağların çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Avcı, bu atıkların sağlıklı bir şekilde toplanabilmesi için yapılması gerekenler hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

DOĞA DOSTLUĞU İÇİN "ÇEVRE ANDI" OKUNDU

Gıda Mühendisi Havva Çoruh ise konuşmasında, günümüz çevre kirliliği sorunlarına dikkat çekerek, bu sorunların kaynaklarına ilişkin bilgiler verdi. Çevrenin korunması için alınması gereken önlemlere değinen Çoruh, iyi birer çevre dostu olabilmeleri için öğrencilerle birlikte Çevre Andı’nı okudu.

Temizlik İşleri Müdürü Bünyamin Kaya çevreye ve eğitime verdikleri önemden dolayı Okul Müdürü İhsan Çelik’e, Müdür Yardımcısı Neriman Kabaoğlu’na ve Fizik Öğretmeni Cemil Demir’e teşekkürlerini sunarak eğitimlerin Rize Belediyesi sınırları içerisinde tüm ilk ve orta okullarda devam edeceğini belirtti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın