YENİLENEN İYİDERE MERKEZ CAMİİ KANDİLDE İBADETE AÇILDI

                       YENİLENEN İYİDERE MERKEZ CAMİİ KANDİLDE İBADETE AÇILDI

 

 


İyidere İlçesinin en büyük camilerinden olan, Merkezi camisi 6 aydır devam eden yenileme çalışmalarının ardından Regaip kandili mevlidi ile birlikte tekrar ibadete açıldı.

Yaklaşık dört ay önce vefat eden, Çaykur Tersane Çay fabrikası Müdürü Yaşar Mete’nin hayattayken yenileme çalışmalarını başlattığı, İyidere Merkez Camisinin Regaip kandilinde yapılan açılışı münasebetiyle, ÇAYKUR’un birçok fabrikasında uzun yıllar Müdürlük yapan ve geçen yılın sonunda geçirmiş olduğu bir hastalık sonucu vefat eden, İyidere ilçesinin sevilen, hayırsever şahsiyetlerinden olan Yaşar Mete’nin ruhu için mevlit okutuldu.

Çay TV’den canlı olarak yayınlanan, İyidere Merkez camisinin yeniden onarılarak Regaip kandili akşamı ibadete açılışı ve Yaşar Mete’nin ruhu için okutulan mevlitte, İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, İyidere Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Hikmet Ayar, Belediye Başkanı Ahmet Mete, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, İyidere Müftüsü Vahittin Kaim, Çaykur Rizespor Tesisler Sorumlusu Bekir Mete, Çaykurspor Kulübü Müdürü B.Ali Kavalcı, İyidere İl Genel Meclis üyesi Mehmet Şamlı, İstanbul’da yaşayan İyidere’li iş adamları Celal Mete, Hasan Mete, Dursun Mete, Ak Parti İyidere İlçe Başkanı Telat Tüfekçi ve Rize’nin tanınmış din adamları Necati Hut hoca efendi ile birlikte, İyidere Merkez camisini dolduran cemaatin bir kısmı, İstanbul ve Rize Merkez’den gelen merhum Yaşar Mete’nin akrabaları, İyidere İlçesinde görev yapan Kamu Kuruluşlarının yöneticileri, Çaykur’un çeşitli fabrikalarında görev yapan, Çaykur Fabrika Müdürleri ve çok sayıda Çaykur personelleri ile yüzlerce İyidere halkı katıldılar.

Merkez camisinin yenilenerek tekrar ibadete açılması ile ilgili konuşan İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, “İlçemizin en önemli camilerinden olan Merkez camimiz, halkımızın ilçemizin en merkezinde bulunması nedeniyle ibadet ve mevlitler için yoğunlukla tercih edilen camilerimizdendir. Camimizin başta tamamı işlemeli fayanslarla kaplı duvarları, oldukça geniş çok sayıda pencereleri ahşaptan, kubbesi, avizeleri, halıları, merdivenleri, kapıları, ısınma sistemleri vs. bütün ibadet alanları en kaliteli ürünler tercih edilerek yenilendi. Yarım milyar TL. Bir harcama ile adeta camimiz yenilenmiş oldu. Bu yenilenme çalışmasını bugün aramızda olmayan rahmetli dayım Yaşar Mete beyefendi başlatmıştı. Maddi olarak sağladığı katıklarla bugünün tekrar ibadete açılması kendisine nasip olmadı. Allah böyle takdir buyurmuştu. Yine akraba büyüklerimizden isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever abilerimizin maddi yardımlarıyla camimiz adeta yeniden yapılmış oldu. Gerek camimizin açılışına, gerekse rahmetli dayım Yaşar beyin mevlidine iştirak eden bütün, dost ve akrabalarımıza, komşularımıza, ilçe halkımıza, Rize’mizin ve ilçemizin yöneticilerine, rahmetli dayımın sevenlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi. HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın