Rize'de 1. Ulusal Tıp Kongresi yapılacak

Rize'de 1. Ulusal Tıp Kongresi yapılacak

 

 



- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından 1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlenecek

 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (RTEÜBAT) tarafından 1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenleneceği bildirildi.

RTEÜBAT'tan yapılan yazılı açıklamada, 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi'nin, Kongrenin 15-17 Mayıs'ta yapılacağı ve acil tip alanında 9 ayrı panel ve çok sayıda çalıştay düzenleneceği ifade edildi.

Açıklamada, kongrenin akademik danışmanlığını Prof.Dr. Engin Dursun, Prof.Dr. Adile Berna Dursun, Prof. Dr. Şahin Bozok ve Yrd.Doç.Dr. Özlem Bilir'in yapacağı ifade edildi:

Rize'nin mavi ve yeşil bir kent olarak yerleştiği konum itibarıyla kongrenin katılımcılara farklı deneyimler bırakacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Unutulmaz bir kongrenin bizleri beklediğini söylemek çok yanlış olmayacaktır. Açıkçası ezber bozan farklı bir kongreye hazır olduğunuzu umuyoruz. Son derece zengin hazırlanmış bilimsel programıyla acil tıbbın tüm ayrıntılarına elimizden geldiğince yer verildi. Kongremiz öğrenci arkadaşlarımızın ve fakültemiz öğretim üyelerinin özgün sunumlarını, çalıştaylarını, panel tartışmalarını katılımcılara farklı bir anlayışla sunacaktır. Zaman tüm insanlar için modern çağın en değerli kavramlarından birisidir. Zamanı algılama biçimimiz ve  fiziksel zaman tanımı arasında daima fark vardır ve acil tıp biliminde bu kavram temel oluşturmaktadır. Sizlerin de en değerli zamanınızı, en iyi şekilde kullanacağımıza sizi temin ederiz."

Kongreye 6 profesör, 9 doçent doktor, 10 yardımcı doçent, çok sayıda görevlinin yanı sıra toplamda 500 tıp öğrencisinin katılacağı, adli tıp alanında Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök tarafından konferans verileceği kaydedildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın