YENİ RİZE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

               YENİ RİZE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

 

 

Kuruluşu 1967 tarihinden bu zamana kadar, Eğitim ve öğretimin devam ettiği mevcut alanda yapımına başlanan, yeni Rize Anadolu İmam Hatip Lisenin temeli görkemli bir törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan, Rize İmam Hatip Lisesi Mezunu, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın, mezun olduğu okulu ve okul döneminde yaşadığı zorluk ve baskıları içeren duygu yüklü konuşması, temel atma törenine katılan yüzlerce okul öğrencisi, okul öğretmenleri ve davetliler tarafından büyük alkış aldı.

Yeni Rize Anadolu İmam Hatip Lisesinin temel atma törenine, Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rize Milletvekili hasan Karal’la birlikte, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize Çaykurspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Rize Milli Eğitim İl Müdürü Şemsettin Durmuş, Rize İ.H.L. Müdürü Ali Küçük ve yüzlerce öğrenci velisiyle, STK temsilcileri, Dernek ve Vakıf Başkanlarıyla, kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldılar.

Okul öğrencilerinden Davut Yılmaz’ın Kura-nı Kerim okumasıyla başlayan ve ardından, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş’un Yeni Rize Anadolu İ.H.L. Okulu ile ilgili verildiği bilgilerin ardından konuşan, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ”Bugün hepimiz için bir şölen, bir bayram günüdür. İlkokuldan sonra, Orta ve Lise yıllarımın en yoğun, en heyecanlı, en duygusal ve hüzünle geçtiği bu şeref yıllarımın ardından, yıllar sonra sizlerin vermiş olduğunuz vekillik payesi ile eski okulumun yerine yeni okulumun temelini atmanın her faniye nasip olmayacağı çok yoğun bir duygu içerisindeyim. Bugün benim için de en mutlu gündür. Allah-ü telaya ne kadar ham etsek azdır. Nereden, nereye geldik elhamdülillah. Ülkemizin en buhranlı yılları olan, 1967 yılında hiçbir devlet desteği olmaksızın dedelerimizin, ninelerimizin, babalarımızın, annelerimizin maddi yardımlarıyla yarım asra yakındır değerlerine, ülkesine, milletine faydalı nesiller yetiştiren bu güzide okulumuz bu zamana kadar gelmesine, maddi ve manevi destek sağlayıp ta hayatta olmayanlara Allah tan rahmet, hayatta olan büyüklerimizde teşekkür ediyor, Allah tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bu okulumuz artık ömrünü şerefli bir şekilde tamamlamıştır. Benim gibi bu okulumuzdan mezun, Milli Eğitim Bakanı Müsteşarımız Doç. Dr. Yusuf Tekin kardeşimizle yeni okulumuzun yapımı için yaptığımız çalışmalara sonucunda bu eser ortaya çıkmıştır. İnşallah, 64 derslik, 5 adet laboratuvar, 2 mescit, 600 kişilik konferans, yemekhanesi, spor salonu, 160 kişilik öğrenci yurdu, Etüt odası ve kafeteryası ile inşallah iki yıl içerisinde, Eğitim ve öğretim vermeye başlayacaktır. Sevgili öğrenciler, Bugün ülkemizin seçilmiş tek Cumhurbaşkanı olan, Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi sizler gibi İmam Hatiplidir. O nedenle sezilerinde gelecekte ülkenin yönetiminde yer almanız ve onun gibi çok iyi yetişmenize bağlıdır. “dedi.

Temel atma töreninde konuşan, Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Böyle büyük bir yatırımı iki yılda tamamlamış olacağız. Eskilerde bu gibi yatırımla onlarca senede tamamlanamazdı. Devletin yönettiği topluma her alanda olduğu gibi, başta eğitim ve sağlık alanında böyle önemli hizmetleri vermek zorunluluğumuz vardır. Devletimiz halkımızın istekleri doğrultusunda ihtiyaçlara göre yeni imam hatipler yapmaya, yeni temeller atmaya devam edecektir. ”dedi. Konuşmaların ardından protokol ve davetliler, Ç. Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ve okul öğrencileri, hep birlikte, kurban kesiminin ardından butona basarak temele ilk harcı döktüler. Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın