Rize'de "Minik 112 Projesi" uygulanıyor

Rize'de "Minik 112 Projesi" uygulanıyor

 



 Rize’de ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik "Minik 112 Projesi" uygulanıyor.

Sağlık Bakanlığınca başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında il merkezindeki ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görev yapan personel tarafından 112 hizmetleri anlatılıyor.

Okullarda eğitim veren paramedik Duygu Yolcu ve Nazmiye Demire ile acil tıp teknisyeni Nebi Kömürcü, öğrencilere 112 ne zaman aranmalıdır, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemeli, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalı, nasıl adres tarif edilmeli gibi konularda bilgiler verdi.

Rize Eğitim Birim Sorumlusu Duygu Yolcu, Bakanlığın Minik 112 Projesi kapsamında eğitimlere devam edeceklerini belirterek, "Bu eğitimlerimizin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılmasını, gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. İlimizdeki tüm vatandaşlarımız bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı" dedi.

112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi ise Sağlık Bakanlığının başlattığı projenin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımıza erken yaşlarda bu tür etkinliklerle verilecek eğitimlerin toplumumuzun geleceğini olumlu şekillendireceği muhakkak" diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın