RİZELİ ÖĞRENCİLERİN İSTANBUL'DA KÜLTÜR TURU

Rize Valiliği tarafından Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi kapsamında İstanbul'a gönderilen Merkez Atatürk Ortaokulu ve İstiklal Ortaokulu'ndan öğrenciler İstanbul'da kültür turu yaptılar.

 

Başarılı öğrenciler, rüya gibi bir tatil yapma olanağı buldu. İstanbul'un kültürel ve tarihi mekânlarını kültür turu adı altında gezen öğrencilerRize'ye geri döndüler. Öğrenciler gezi boyunca güzel vakit geçirip moral depoladılar. Daha önce İstanbul'u görmeyen öğrenciler geziden çok memnun olduklarını söyledi.
İSTANBUL'DA KÜLTÜR TURU
Öğrenciler Miniatürk, Panorama 1453, Sultan Ahmet Meydanı, Ayasofya,  Beyazıt Meydanı, Eminönü, Taksim Meydanı, İTÜ Maslak Doğa Tarihi ve Bilim Müzesi, Beyoğlu Belediyesi Türabibaba Kütüphanesi ve Bilgi Erişim Merkezi, TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi, Osmanlı Arşivleri Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Gülhane Parkı, İstiklal Caddesi ve Galata Kulesini gezdiler.
RENK Projesi kapsamında, Rize'den İstanbul'a giden öğrenciler, gezi dönüşü Vali Ersin Yazıcı'ya teşekkür ziyaretine geldiler.
EĞİTİCİ VE VERİMLİ BİR GEZİ OLDU
Gezinin oldukça eğitici ve verimli geçtiğini söyleyen Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Hut, "Bizim de ufkumuzu genişleten, öğrenci psikolojisinin daha yakından gözlemlememizi sağlayan bu gezi için maddi ve manevi katkıları olan Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'ya ve Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a teşekkürü borç biliyorum" dedi.
Gezinin, Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirten Vali Yazıcı, 20 öğrencinin 7 görevli eşliğinde 'megakent'te çeşitli aktivitelerde bulunduğunu kaydetti.
BİR BAŞARI HEDİYESİ
Kişisel ve eğitimsel başarılar dikkate alınarak, bu tarz ödüllendirmelerin devam edeceğini belirten Vali Ersin Yazıcı, "İstanbul gezimiz öğrencilerimiz için sıradan bir gezi değildir. Bu gezimiz ortaokul son sınıf öğrencilerimiz için vizyon gezisi oldu. Bir başarı hediyesi oldu.  Ülkemizin tarihi ve kültürel açıdan en önemli illeri arasında ilk sıralarda gelen İstanbul'u,  öğrencilerimizin görmesini istedik. Öğrencilerimiz İstanbul'da çok güzel yerleri gezme fırsatı da buldu" dedi.
MİNİK YÜREKLERDEN MEKTUPLAR
Merkez Atatürk ve İstiklal Ortaokulu başarılı öğrencilerini İstanbul'a gönderen Vali Yazıcı, çocuklardan İstanbul gezisi izlenimleri hakkında birer mektup yazarak kendisine iletmelerini istemişti.
Kendilerine destek olmasından dolayı Vali Ersin Yazıcı'ya mektup yazan öğrenciler, Vali Yazıcı'ya teşekkür ettiler.
Başarılarının karşılığında İstanbul gezisiyle ödüllendirilen öğrenciler, 27-28 Nisan'da yapılacak TEOG'da başarılı olarak en iyi liselerde okuma hakkı kazanacaklarının sözünü verdiler.
ÖĞRENCİLERİN MEKTUPLARINDAN BAZI ALINTILAR:
'Küçücük insanların büyük duyguları'
"İstanbul gezisi hem benim için hem arkadaşlarım için çok güzel bir gezi oldu. Benim en çok ilgimi çeken yerlerden bir tanesi Panorama 1453 Fetih Müze'si oldu. İçeriye girdiğim zaman sanki o anı gerçekten yaşıyormuşum gibi oldu. İstanbul gezisinin TEOG Sınavını da olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Çünkü hem sınav stresimi hem de heyecanımı bu güzel gezi ile biraz da olsa üstümden attığımı düşünüyorum. Ve diğer arkadaşlarıma da daha çok çalışmalarını ve çalışıp bu geziyi hak etmelerini söylemeyi asla unutmayacağım."
Salime Nur Korkmaz
"Vali amca bu güzel tarihi yerleri görmemizi sağladığınız için çok teşekkür ederim. İstanbul’da soluduğum her nefesi size borçluyum. Bazı arkadaşlarımız İstanbul’a ilk kez geliyordu. İstanbul’a küçükken geldiğim halde hiç gelmeyenler kadar heyecanlıydım."
Recep Tayyip Hatipoğlu
 "O gün ilk kez uçağa bineceğim için çok heyecanlıydım. Uçağı görünce daha da heyecanlandım ve uçağa bindim. Cam tarafına oturduğum için her tarafı izleme fırsatım oldu. Uçak havalimanına inene kadar gözlerimi camdan ayırmadım."
Fatmanur Kandemir
"Çalışma temposu ve sınav stresinden boğuluyordum. Bu gezi sonrasında yeniden hayata dönüp nefes almaya başladığımı hissediyorum. Artık, hayallerim daha geniş ve hedeflerim daha büyük. Sizin gibi bize sahip çıkan değerli kişiler var oldukça asla sırtımızın yere gelmeyeceğini ve başarılarımızın karşılığını daima alabileceğimi düşünüyorum."
Aylin Nur Yeşilorhan
“Bizler çocuk olduğumuz için bu geziyi tek başımıza gerçekleştirebilmemiz mümkün değildi. Bu yüzden bu geziyi bize mümkün kılan başta Sayın Valim olmak üzere tüm büyüklerime teşekkür ederim. Bu yaşadıklarımız belki bir yetişkin için gayet sıradan olaylar olabilir. Fakat benim için Trabzon’dan öteye gitmemiş bir çocuk için sıra dışı bir durumdu. Trabzon’dan uçakla yola çıktığımız an benim için bir ilkti sanki dünya ayağımın altındaydı. Gezinin en güzel kısmı uzaktan manzara izlemekti.
Emir Bülbül
"İstanbul’u Galata Kulesi’nden seyretmek çok güzel bir his. İstanbul kanatlarımın altındaydı. İTÜ Bilim ve Sanat Müzesi hepimizi büyülemişti. Oradaki ilginç buluşlar hepimizin çok hoşuna gitmişti. Bu gezi hepimiz için motivasyon kaynağı oldu. Bu sayede 2.TEOG’a daha iyi çalışacağız. Bize verdiğiniz bu armağan için size çok teşekkür ederim.”
Elanur Pehlivan
“Bu gezi benim için çok önemliydi. Başarım dolayısıyla böyle bir ödüle layık görüldüğüm için çok mutluyum. Sınavlardan dolayı üzerimizde fazlasıyla çok baskı vardı. Bu gezi sayesinde İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdik. 1.dönemdeki çalışmalarımızın karşılığını bu şekilde almak bizim 2.döneme daha zevkli daha hırslı başlamamıza neden olacaktır."
Berra Nur Akar
"Beni en çok etkileyen panorama oldu. Orada her şey çok gerçekçiydi. Sadece Panorama değil her yer fazlasıyla güzeldi. Bilim müzesinde gördüklerimiz Fen Bilimleri dersinde bize çok faydalı olacaktır. Osmanlı Arşivlerinde gördüklerimiz de İnkılap Tarihi dersinde bize yardımcı olacaktır. Bu gezi bize bir çok konuda katkılar sağladı. Bu geziye gittiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çalışmalarımızın karşılığını almak çok güzel. Her şey için teşekkürler.  Bizlere bu imkanı sağladığınız için size ne kadar teşekkür etsek azdır. İlk TEOG için çalışırken o kadar yorulduk ki bu gezi bizi kendimize getirdi. Bütün yorgunluğumuzu ve stresimizi üzerimizden attık. 2.TEOG için de motive olduk."
Sena Tufanoğlu
"Bu gezi faydalı, keyifli ve anılarımızdan silinmeyecek bir İstanbul gezisi oldu bizim için. İstanbul gezisi tarihi güzellikleri görmemizin yanında önümüzdeki önemli sınavımız için çok güzel bir motivasyon kaynağı oldu."
Nisa Nur Kuk
"Elde ettiğimiz başarının karşılığını bu şekilde almayı sanırım hiç birimiz beklemiyorduk. İstanbul gibi büyük ve güzel bir şehrin tarihi yerlerini ve neredeyse bütün güzelliklerini gezmek harika bir duyguydu."
Furkan Ertan
"İstanbul anlatılmaz yaşanır. İstanbul’a gidip geldikten sonra kendimi çok özel hissettim. İyi ki çalışmışım ve iyi ki bu geziye katılmışım. Bu gezi sayesinde derslerime daha çok çalışacağım."
Bedirhan Temiz
"Bir İstanbul Masalı sloganıyla yola çıktık. Gerçekten benim için masal gibiydi. Sayın Valim bu masalı bana ve arkadaşlarıma yaşattığın için çok teşekkür ederim. İlk defa uçağa binecektim ve de ilk defa İstanbul’a gidecektim. İstanbul’da bizi çok güzel karşıladılar. Tarihi ve turistik yerleri dolaşırken sanki kalbim pır pır atıyormuş gibi oluyordu. Vali amca bu güzellikleri bize yaşattığınız için çok teşekkür ederim."
Faruk Aktaş
"Benim İstanbul yolculuğum masal gibiydi. Çünkü ben ilk defa uçağa binmiş ve İstanbul’a gitmiştim. O andaki mutluluğum İstanbul’a sığamayacak kadardı. İstanbul’a vardığımızda, her milletten, dünyanın her köşesinden insanların akınına uğrayan İstanbul du işte burası dedim kendi kendime. Kendi kültürüyle ve tarihi yapılarıyla bütün insanlığı etkileyen Anadolu’nun bir köşesinde yıldız gibi parlıyordu."
Semanur Abatay
"1. TEOG Sınavında gösterdiğim başarının ödülü olarak Sayın Valimizin destekleriyle İstanbul’a gittim. Bu nedenle 2.TEOG’da daha verimli çalışacağım. Bu arada Vali Amca verdiğiniz harçlıkla kitap aldım."
Emirhan Akarsu
"İstanbul’a gittiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok mutlu oldum. İlk kez İstanbul’a gittim ve orayı çok sevdim. Bu ödül için size çok teşekkür ederim. Ben her çabanın güzel bir ödül olduğunu gördüm. Artık daha çok çalışacağım."
Hüsna Kalça
"Bizim için çok güzel bir tatil oldu. Bu sayede TEOG Sınavına daha iyi bir şekilde hazırlanabiliriz. İstanbul’un bu güzel yerlerini gezmek beni çok mutlu etti."
<

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın