RİZE'DE BEŞ BİN KİŞİLİK CAMİ İÇİN 10 BİN İMZA

BEŞ BİN KİŞİLİK CAMİ İÇİN 10 BİN İMZA
- RİZE’DE DÖRTYOL KÖYÜ’NDE YAŞAYAN KADINLAR, KÖYLERİNDE BAĞIŞLANAN ARAZİ ÜZERİNDE İÇERİSİNDE İMAM HATİP LİSESİ, BEŞ KİŞİLİK BİR CAMİ YER ALAN BİR KÜLLİYE YAPILMASI İÇİN 10 BİN KATILIMLI BİR İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

 

 

 

Rize’de Dörtyol Köyü sakini bayanlar, köylerinde bağışlanan araziler üzerinde bir külliye yapılması için imza kampanyası başlattı.
Rize Merkez ilçeye bağlı Dörtyol Köyü’nde bayanlar ilginç bir imza kampanyasına imza attı. Köy sakinleri geçtiğimiz yıllarda üzerinde külliye yapılması için geniş bir araziyi kendi kurdukları Fatih Sultan Mehmet Han Derneği’ne bağışlamıştı. Dernek ise bağışlanan arazi üzerinde bir imam hatip lisesi ve 5 bin kişilik cami bulunan büyük bir külliye oluşturulması için çalışmalara başladı. Dernek ilk olarak arazi üzerinde modern bir imam hatip lisesi inşa edilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin bekliyor.
Köy sakini bayanlar bağışlanan arazi üzerinde planlanan külliyenin inşası için gerekli izin ve desteğin sağlanabilmesi adına bir imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında 10 bin imza toplanarak bu imzaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bir çok ilgili kurum ve kuruluşa gönderilmesi planlanıyor. Kampanyayı çevrede bulunan 46 köy muhtarlığı da destekliyor.
Yöre sakinlerinin talebi imam hatip lisesi ve diğer binaların yapımının 2016-2018 yatarım programına alınması. Yöne sakinleri daha önce de köylerinde bir Fen Lisesi yapılması için arazilerini bağışlamış ve bağışlanan arazi üzerinde Türkiye odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Fen Lisesi inşa edilmişti.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın