OTİSTİK ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

FARK ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL!

 

Rize'de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
'2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde Güneysu Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen gösteriler büyük beğeni topladı. Vali Ersin Yazıcı'nın da katıldığı ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı organizasyonda duygu yüklü anlar da yaşandı.
Güneysu Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından otizme dikkat çekmek ve otistik çocuklara destek olma amacıyla fotoğraf sergisi ile çeşitli ürünlerin yer aldığı stantlar açıldı.
OTİSTİK ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ
Otistik çocuklar, uzun süredir çalıştıkları gösterilerini ailelerinin de büyük heyecan yaşadığı etkinlikte sundu. Öğrenci velilerinin de duygularını dile getirdiği organizasyonda sahneye çıkan otistik öğrenciler şarkı söyledi, şiir okudu, spor yaptı.  Öğrencilerin okullarında yaptıkları el işleri ve resimler de büyük beğeni topladı.
Güneysu Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmen ve öğrencilerinin birlikte hazırladıkları ürünlerden oluşan stantları ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı okulla ilgili ilgililerden bilgi aldı.
BU TÜR GÜNLER VE ETKİNLİKLER ÖNEMLİ VE ANLAMLIDIR
Bu merkezde verilen eğitimin çocukların sosyal gelişiminde, toplumla bütünleşmelerinde, yaşamın bir parçası halinde kendilerine yer edinmeleri için çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, " Bugün Güneysu Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezimizde öğrencilerimizin öğretmenleriyle birlikte hazırlamış oldukları ürünlerin stantlarını tek tek ziyaret ettik. Otistik çocuklarımız burada ortaya koydukları ile yeteneklerini ve diğerlerinden farklı olmadıklarını gösterdiler.  2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Rize'de de otistik çocuklarımızla ilgili birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu çocuklarımızın daha iyi anlaşılması, onların sorunlarının toplum tarafından ortaya konması ve çözüm üretilmesi adına bu tür günler ve etkinlikler önemli ve anlamlıdır. Burada eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan ürünleri hep beraber gördük. Ben bu merkezde görev yapan başta okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Ailelerin bu okulla işbirliği içerisinde yürüttüğü çalışmaları da takdirle karşılıyoruz. Bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçin, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum "dedi.
ESERLER TAKDİR TOPLADI
Ziyaretçiler tarafından takdir toplayan etkinliğe Vali Ersin Yazıcı ve Eşleri Hanife Yazıcı, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Gündoğar, okul idarecileri, öğrenci velileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın