Kalkavan; " Türk denizciliği müthiş ileri gidiyor"

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun yapım çalışmaları
- İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Kalkavan:
- "Gelecek sene bu zamanlarda denize ilk inişini yapacağız"
- "Çok güzel projeler geliyor. Savunma sanayisinde Türk denizciliği müthiş ileri gidiyor"



İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, yapımı devam eden Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun gelecek sene bu zamanlarda denize ilk inişini yapacaklarını söyledi.

Kalkavan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle geldiği Rize'de, deniz ticareti ve balıkçılıkla uğraşan iş adamlarıyla bir lokantada bir araya geldi.


Kalkavan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor günlerden geçerek ilerlemesini sürdürdüğünü belirterek, bunun için denizcilerin üzerine düşeni fazlasıyla yapma gayreti içerisinde olduğunu ifade etti.

Denizcilik sektörünün son yıllarda önemli mesafeler katettiğine dikkati çeken Kalkavan, denizcilik sektöründen gelen önemli bakanların kabinede görev yaptığını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında denizcilerin ağırlıkta olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kaptan evladı olduğunu kaydetti.

Kalkavan, savunma sanayinde Türkiye'nin iyi ilerlediğini vurgulayarak, İHA, SİHA yanında yerli tankların yapıldığını, deniz platformlarında ise neredeyse yapılamayacak gemi kalmadığını söyledi.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun imalatının hızla devam ettiğini belirten Kalkavan, "Normal teslim süresi 3 yıl sonra ama onu erkene çekmeye çalışıyoruz. Şu anda yapım aşamasında. Gelecek sene bu zamanlarda denize ilk inişini yapacağız. Gemi olarak ilk denize inişini yapacağız. Çok güzel projeler geliyor. Savunma sanayisinde Türk denizciliği müthiş ileri gidiyor." dedi.

- "Türkiye konum olarak çok güzel bir ülke"

Kalkavan, Türkiye için denizcilik sektörünün önemine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dış ticaretimizin yüzde 87'si tonaj olarak deniz yoluyla yapılan bir ülkedeyiz. Esas karadan çıkış kapılarımıza baktığınızda kapılarda problem olduğunda çıkamazsınız ama denizden kimse engelleyemez. Sadece ticaret olarak görülmemeli. Bir yerde ürettiğinizi ama mal ama hizmet satabilmek için lojistiğe ihtiyaç var. Türkiye konum olarak çok güzel bir ülke. Çok zor bir coğrafyada bulunuyor. Geçiş ve köprü vazifesi gördüğü birçok ülke var. Giderek lojistikten yüksek pay almaya başladı. Lojistiğin giderek önemi ortaya çıkmaya başladı. Lojistiği gelişmiş iller ülke içerisinde de öne çıkmaya başladı."

Deniz ticaretinin her zaman ön planda olacağının altını çizen Kalkavan, "Dünya ticaretinin büyük bölümü ne yaparsanız yapın deniz yolu ile gitmek zorunda. Bu nedenle denizcilik her zaman büyük öneme sahip olacak. Bu nedenle denizcilikte gelişimimizi sürdürmeli ve daha da güçlenmeliyiz." ifadelerini kullandı.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın