Erzurum'da Türk Çayı Tanıtım Etkinlikleri Düzenlenecek

 

 

Erzurum’da, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından dünyanın en doğal ve sağlıklı çayını tehdit eden, insan sağlığına ciddi zararlar veren, ülke ekonomisine kayıplar yaşatan kaçak çayın zararlarını dikkat çekmek amacıyla, ‘Doğal ve Sağlıklı Türk Çayı’ tanıtım etkinlikleri düzenlenecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun İllerinde yetiştirilen dünyanın en doğal ve sağlıklı çayını tehdit eden kaçak çaya karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ilerinde bir dizi etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı.
Sütluoğlu şunları söyledi; “Dünyanın en doğal ve sağlıklı çayını tehdit eden, insan sağlığına ciddi zararlar veren ve ülke ekonomisine kayıplar yaşatan kaçak çayın zararlarını anlatmak, vatandaşları doğal ve sağlıklı organik Türk çayı içmeleri konusunda bilinçlendirmek amacıyla ‘Doğal ve Sağlıklı Türk Çayı’ tanıtım etkinlikleri düzenliyoruz. Geçen yıl Diyarbakır ve Mardin’de gerçekleştirilen etkinlikler 25 Mayıs Çarşamba günü Erzurum’da gerçekleştireceğiz. Atatürk Üniversitesi kampusunda Ziraat Fakültesi ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz etkinlikte kaçak çayın zararları anlatılacak. Gün içerisinde ise vatandaşların katılımı ile kuru çay ödüllü çay içme yarışmaları yapılacak."
Erzurum Türk çayı tanıtım etkinlikleri programı ise şöyle: Saat 10:00’da Atatürk Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde Doğal ve Sağlıklı Türk Çayı Konferansı. Saat 14:00’da Havuzbaşı Kent Meydanında vatandaşların katılımı ile En Hızlı Çay İçme Yarışması düzenlenecek.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    1000kartal

     24 Mayıs 2016 10:53
         

    hade oradan artis,elinden geleni yaptin yas cay a az para verilmesi icin  rizeme yazik oluyor böyle baskalarinin degirmenine su tasiyancilar  oldugu müddetce  hem caykurumuz,hem rizesporumuz,hem bld yemiz ,hem mv hepsi nafile

Yorum Yapın