RİZE'NİN OSCARLARI SAHİBİNİ BULDU!

53 Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen ödül töreni Öğretmen evinde geniş katılım ile yapıldı.

         Muhteşem tören

 

 

Rize”de ilk kez düzenlenen başarı ödül törenine çok sayıda Bürokrat, Siyasetçi, İş adamı, Sıvıl toplum örgütü, Basın mensubu katıldı.

53 Gazeteciler Derneği tarafından Rize”de ilk kez düzenlenen ödül töreninde iş, siyaset, Bürokrat ve Sıvıl toplum örgütü ile STK lar bir araya getirildi.

   Cumhuriyet tarihinde Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen ödül töreninde Rize ve ilçelerinde görev yapan alanında başarılı gazeteciler ile, Bürokrat, İş adamı ve Sıvıl toplum örgütü başkan ve yöneticileri ödüle laik görüldü.

   Ödül töreni Rize öğretmen evinde akşam saatlerinde başladı, Törene Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı Musteşarı Yusuf Tekin, Rize Milli Eğitim İl müdürü Şemsettin Durmuş, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Siyası Parti İl başkanları AKP il Başkanı Muhammet Avcı, CHP Il Başkanı Mehmet Aslankaya, MHP il başkanı Cem Kazmaz ve İl Başkan adayı Serkan Birben, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Öz Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Tevfik Hançeroğlu,Rize Dernekler Müdürü Kazım Demirci, Karadeniz Gazeteciler Federasyon ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Tarım il müdürü Şafak Bulut, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, İş adamı Şaban Ali Razı ve Ridos Otel Sahibi Kasım Ekşi ,Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ve çok sayıda davetli katıldı.

   Ödül töreninin sunuculuğunu ünlü sunucu Necatı Selvitop yaptı.

     Bir ilke imza attık

Törende açılış konuşmasını yapan 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak Cumhuriyet Tarihinde ilk kez Gazetecilerin böylesine kapsamlı bir ödül töreni düzenlediğini belirterek” Siyaset ve iş adamları konusunda Türkiye”de öne çıkan Rize ilinde Gazetecilerin de bu alanda geri kalması mümkün değil, 53 Gazeteciler Derneği olarak ilkkez düzenlenen ödül töreninde hatalarımız olabilir, bu hatalarımızı geleceğe taşımak istemiyoruz. Burada amacımız Bürokrat, İş adamı , STK ve Gazeteci meslektaşlarımızı gelecek yıllara adapte etmektir. 5,5 yıldır başkanlığını yürüttüğüm 53 Gazeteciler Derneğinde çeşitli faaliyetlerimiz oldu, bundan böylede Derneğimiz faaliyetlerini artırarak sürdürecektir” dedi.

Basında Birlik ve Beraberliğe katkı ödülüne laik görülen Dernek Başkanı Mustafa Bayrak”ın ödülünü Rize Valisi Ersin Yazıcı verdi, Yazıcı konuşmasında böylesine kapsamlı bir ödül töreninde katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek “ 53 Gazeteciler Derneği sadece Gazetecilere değil, İş adamı, Bürokrat ve STK larıda ödüle laık görerek onların çalışma tempolarını değerlendirdi, kendilerini kutluyorum” dedi.

   Renk Projesi ile başarılı bürokrat ödülüne laik görülen Rize Valisi Ersin Yazıcı, Olumsuz koşullarda mesaisi dışında kurtarma ekibi ile gece gündüz çalışarak zor durumda ki vatandaşları kurtarmaya giden Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize”de gençlerin spora kazandırılması ve yeni tesislerin açılması için proje üreten Gençlik Spor il Müdürü Mustafa Çelik, Çaykur”da yaptığı başarılı çalışmalar ile Didi ve çayın çeşitlendirelmesine katkı sağlayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize”de 500 kişiye istihdam sağlayan ve tüm iş dallarını Rize”de yapan iş adamı Şaban Ali Razı, Rize turizmine katkı sağlayarak İkizdere ilçesi Kaplıca köyünde 30 Milyon TL üzerinde yatırım yaparak Turizme katkı sağlayan Kasım Ekşi, Soma”ya 1 Milyon TL yardım yapan ve 1500 öğrenciye burs veren Ekşi Oğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Yaptığı AB projeleri ile Rize”de yatırım sağlayan Rize Ticaret Borsası, 53 Gazeteciler Derneğine yaptığı katkı ve Rize çalışmalarından dolayı Milletvekili Hasan Karal ödüle laik görüldü.

   Basın”a ödül

Basın da ise Yılın Basın emek ödülüne Hamit Suyabatmaz, Basın da 40 Yılını dolduran ve rahatsızlığı nedeniyle sürekli tedavı altında bulunan Yavuzer Tarlan, Karadeniz Gazeteciler Federasyonunun kuruluşuna katkı sağlayan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu başkanı Turgut Özdemir, Ajanslarda ise Yılın Ajans Haberciliği ödülene İHA muhabırı Göktürk Fırat, Yılın Karadeniz Çevre haberciliği ödülüne DHA muhabırı Muhammet Kaçar, yılın genç ajans muhabırlığı ödülüne ise Cihan Haber Ajansı muhabırı Hızır İlyas Yıldırım seçildi. Spor dalında ise En iyi spor gazetecisi ödülüne Alihan Telatar, Yılın en iyi spor fotoğrafı ödülüne Selman Kutlu, Spor köşe yazıları dalında ise Selim Denizalp ödüle laik görülürken Amatör spor dalında Turgay Ayhan, Spor programı ödülü Kaçkar TV den Alattın Onay, Amatör spor katkı ödülüne ise Necatı Dılı seçildi.
    Yerel Gazete ödüllerinde ise Yerel basında uzun yıllardır köşe yazısı yazan Bayram Ali Kavalcı, yılın köşe yazısı ödülüne, Eğitim ve Sağlık haberleri ödülüne Orhan Yazıcılar, En iyi yazı dizisi ödülüne İsmet Kösoğlu, Yerel Medya ödülüne Fikret Karabulut, Yerel tasarım ödülüne Tevfik Çakır, Yerel medya ödüllerine Çayeli Fırtına gazetesinden Ahmet Bayraktutan ve Rize Haber Karadeniz ve Gündoğdu Gazetesinden Reşat Tula, Haftalık Gazete ödülüne Fındıklı Viçe Gazetesi ile Güneysu  Gazetesi laik görüldü. Rize de genç gazeteci ödülüne ise Hasan Fehmi Demir ödüle laik görüldü.
   İnternet haberciliği
İnternet haberciliği iletişim ödülüne Aytekin Kalender, En iyi siyası kulis ödülüne Osman Kaptan, Bölgesel internet haberciliği ödülüne  Mustafa Özyanık laik görüldü.
  TV Haberciliği
Rize”de yayın yapan ulusal da bulunan televizyonlardan Çay TV genel yayın yönetmeni Hasan Bakır”a en iyi televizyon program yapımcılığı ödülü, Neşe Yelken”e yılın televizyon habercisi ödülü, Bayram Ali Sarı”ya en iyi kameraman ödülü, Arzu Erbaş”a yılın haber spikerliği ödülü, Kaçkar Tv den Dilek Onay a Haber editörlüğü ödülü, Gelişim TV den Cumalı Dalbastı”ya en iyi belgesel ödülü, Yasemin Işık”a Haber merkezi yönetim ödülü verildi.
.   Kurum basın ödülleri
Rize”de kurumlarda görev yapan basın sorumluları unutulmadı, RTEÜ basın sorumlusu Taner Erol, Rize Ticaret Borsasından İlkay Kavalcı, Rize Belediyesinden Ahmet Çınar, Sağlık Müdürlüğünden Salih Yıldırım ödüle laik görüldü.
   Çevre kuruluşu DEKAP temsilcisi Ömer Şan”a ise çevreye gösterdiği duyarlılıktan dolayı ödüle laik görülürken Gönüllü olarak fedekarca zor doğa koşullarında kurtarma eporasyonlarına imza atan Arama kurtarma ekibi temsilcisi Güçlü Uzunalıoğlu”da başarı ödülüne laik görüldü.
.    Bana niye vermediniz
Öğretmen evinde düzenlenen ödül töreninde iş adamı Şaban Ali Razı”ya ödül vermek üzere sahneye çağrılan Rize Milletvekili Nusret Bayraktar “ Ben yıllarca Rize”ye hizmet etmekteyim, Yeşil Yol projesi, Ovit Tüneli, havaalanı çalıştayında görev yapmam ve çeşitli hizmetlerim olmasına rağmen bana ödül verilmemesini kınıyorum. Benim de ödüle laik olduğumu düşünüyorum. Daha ne yapmam gerekirdi ödül almak için” dedi.
     Konuşmanın ardından AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ödül almak istemediğini belirtti ve AK Partililer salondan ayrıldı.
    Cevap CHP den
CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ödül töreninde yaptığı konuşmada ise “ 53 Gazeteciler Derneğinin düzenlediği ödül töreninin bir ilk olduğunu belirterek “ Siyasetçi halkın oyları ile seçilir ve ödülü halktan alır, siyasetçi seçildiği halka hizmet etmek zorundadır, yaptığı hizmetler taktir görürse yine seçilir., asla ödül peşinde olmaz, ona en iyi ödülü halk verir” dedi.
   MHP Kınadı
MHP İl Başkanı Cem Kazmaz ise 2015 yatırımına alınmayan Havaalanı projesi nerede, sayın vekil Havaalanı projesinden bahsediyor. 53 Gazeteciler Derneği adil bir ödül töreni yapmıştır ve hiç kimsenin derneği eleştirmemesi gerekiyor. Siyasetçi halkın oyları ile seçilir, ödül beklemez” dedi.
   Ödül töreninin ardından Gökhan Birben sahne alarak birbirinden güzel parçaları ile gazetecilere mini bir konser verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın