Pokut Yaylası güzelliğiyle büyülüyor

Pokut Yaylası güzelliğiyle büyülüyor

 

 



- Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor
- En eskisi 250 yıllık 50 civarında yöresel ahşap evin bulunduğu, geniş çam ormanlarıyla çevrili Pokut Yaylası, doğa sporlarıyla ilgilenenler ve fotoğraf sanatçılarının vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor

 Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası, eşsiz güzelliğiyle doğa tutkunlarının uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Özgün mimariye sahip, en eskisi 250 yıllık 50 civarında ahşap evin bulunduğu geniş çam ormanlarıyla çevrili Pokut Yaylası, trekking yapmayı sevenler ile fotoğraf sanatçılarının vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor.

Ladin ormanlarıyla kaplı Çamlıhemşin ilçe merkezine 2 saat uzaklıktaki Pokut Yaylasında doğa severler, yorucu, zorlu ancak bir o kadar da zevkli yürüyüşün ardından Hazindak ve Sal yaylalarına geçerek Karadeniz'in diğer güzellikleriyle de tanışabiliyor.

-"Büyülü bir yer"

Hafta sonu, şehrin gürültüsü ve stresinden uzaklaşmak için Pokut Yaylası'na gelen Fatma Köse, yaylanın gerçekten büyülediğini belirterek, "Burada yayla, insanlar için özgürlük demek. İnsanlar, bu doğal güzellik karşısında adeta özgürlüğünü yaşıyor" dedi.

Yaylaya bu mevsimde sadece yaya olarak çıkılabildiğini ifade eden Köse, "Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübünden 12 kişilik ekiple Çamlıhemşin ilçesine bağlı Şenyuva köyünden harekete geçtik. Bölgede kış aylarında yağan, yaklaşık 2 metre kar kalınlığı var. Dört saatlik uzun ve yorucu ama bir o kadar da keyifli yürüyüş sonrasında büyüleyici güzelliğiyle Pokut karşımıza çıktı. İnsanın doğanın tam göbeğinde varlığıyla bütünleşebileceği bir yerde olduğumuzu hissettik. Ayaklarınızın altında karla kaplı yayla, karşınızda tüm ihtişamıyla Kaçkarlar, bu büyülü rüyadan uyanmak istemeyeceksiniz" diye konuştu.

Köse, Pokut Yaylası'nın, dağcılık kulüpleri aracılığıyla rahatlıkla gidilip gezilebileceğini kaydederek, "Günlük yaşamdan uzakta sadece doğayı gözlemleyerek geçirilen bir günlük doğa terapisinden sonra, değerini çok daha sonrasında anlayabileceğimiz doğa serüvenini anılarımıza ekleyerek bölgeden ayrıldık" ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın