"Anneme sesleniyordum, cevap vermiyordu"

Artvin'deki sel ve heyelan

 

 
- Hopa'da, annesi, ağabeyi ve yengesini kaybeden, kendisi ise yaralı kurtulan 7 yaşındaki Naz Gedik, yaşadıklarını anlattı
- Naz Gedik: "Anneme sesleniyordum, cevap vermiyordu, ağabeyime sesleniyordum, cevap vermiyordu"

Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanda annesi Ünsal, ağabeyi Erdal Eren ile yengesi Emniyet Gedik'i kaybeden, kendisi ise enkaz altından yaralı kurtulan 7 yaşındaki Naz Gedik, mezarlığı ziyaret etti.

Babası Kazım, amcası Miraç Gedik ve akrabalarıyla sabah saatlerinde yakınlarının mezarlığına giden Naz, dua okuyarak duygulu anlar yaşadı. Naz, mezar başında yaklaşık 5 dakika kaldıktan sonra ayrıldı. Akrabaları ise mezara çiçek dikerek su döktü. Hemşince ve Türkçe ağıt yakan Gedik ailesi, duygusal anlar yaşadı.

 

 
Naz Gedik, olay anında çok kötü anlar yaşadığını ve üzgün olduğunu belirterek, "Biz evden çıkmak için yer arıyorduk. Cansu ablam toprağın geldiğini bize gösterince tekrar eve atladık. Alta indik, yengem tam yanımdaydı, kafasından, yüzünden kan akıyordu. Anneme sesleniyordum, cevap vermiyordu, ağabeyime sesleniyordum, cevap vermiyordu. Ablam 'nefes alamıyorum' diyordu. Diğer ablam ise 'ayağım kırık gelemiyorum' diyordu. O sırada evin önündeydik" diye konuştu.

Minik Naz'ın acısını unutturmak isteyen akrabaları ise bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Bu arada akrabalarının ölümüne üzülen, yorgunluk ve strese bağlı kalp krizi geçiren Hüseyin Gedik hayatını kaybetti. Gedik, bugün öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek.

- "Taha Su'yu arama çalışmaları sürüyor"

Sel ve heyelanda Sundura Mahallesi'nde itfaiye aracının devrilmesi sonucu sel sularına kapılarak kaybolan 4 yaşındaki Taha Su'yu arama çalışmaları sürüyor.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, sahil güvenlik ve AFAD ekipleri, Sundura Deresi'nde 20 kişilik ekiple tarama yapıyor. Vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.

Öte yandan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmaları devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın