İKRA KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNİN MÜSAMERE HEYECANI

İKRA KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNİN MÜSAMERE HEYECANI

 

 

Rize’de İkra Kur'an Kursu tarafından düzenlenen 4-6 yaş grubu öğrencilerin okul öncesi 1 yıl süren Kur'an eğitimi tamamlandı. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen müsamerede minikler dini bilgilerini sergiledi.

Minik öğrenciler İkra Kur'an Kursundan 1 yıl boyunca aldıkları eğitimi sergileyerek büyük beğeni topladılar. Öğretmenlerinin öğrettikleri tiyatro gösterileri, ilahiler, piyesler, şiirler, slayt gösterileri ile etkinlikler gerçekleştirdiler. Dualar ve Kuran-ı Kerim’den ayetler okuyarak başarıları ile izleyicilere coşku dolu anlar yaşattılar. Müsamereye velilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Özellikle 4 – 6 yaş grubu çocuklara dini eğitim verdiklerini söyleyen okul müdürü Pakize Kayhan Hapeloğlu , “Bu sene “sevgi çiçekleri” ve “ minik kalpler” olmak üzere iki sınıfımızda toplam 22 çocuğumuz öğretim gördü. Bir yıl içinde yapmış oldukları çalışmaları bu gösteri ile velilerimize göstermiş olduk. Çocuklarımızın neler yaptığını hep birlikte gördük. İkra kuran kursu olarak 10’uncu yılımızı geride bıraktık” cümlesini kullandı.

 

 

Bu etkinliklerin her sene artarak devam edeceği bilgisini veren Hapeloğlu, “ Bu hizmetimiz sağlığımız devam ettiği sürece devam edecek. Özellikle çocukların sosyal faaliyetler, ezber faaliyetleri, çizgi çalışmaları, okul öncesi tanıtım amaçlı okulları gezdik, matematik ağırlıklı sayıları öğrettik, bunların yanında kuranda çok güzel bir hafız düzeyinde olmasa da ona yakın dini bilgileri çocuklarımıza verdik, rabbim muaffak eylesin. Buradan başta öğretmenlerimiz Hamdiye Yazıcı, Zeynep Kakşi ve Hatice Yılmaz ve bize destek veren tüm velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın