RİZE'YE 9.5 MİLYON EURO’LUK PROJE

MİLLİ PARKLAR’DAN ÇAMLIHEMŞİN’DE ÖNEMLİ TURİZM YATIRIMLARI
- MİLLİ PARKLAR 12. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ RİZE’NİN TURİSTİK İLÇESİ ÇAMLIHEMŞİN’DE ÖNEMLİ TURİZM YATIRIMLARINA İMZA ATIYOR

 

 

Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Rize’de turizm ile öne çıkan Çamlıhemşin İlçesi’nde önemli yatırımlara imza atıyor.
Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Zil Kale İle Palovit Köprüsü arasındaki yaklaşık 1.4 km uzunluğundaki yolun doğal taş parke ile kaplanması 904 bin 888 TL bedelle tamamlanarak geçici kabulü yapıldı. Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde bulunan aynı zamanda doğal SİT Alanı içerisinde kalan 9 köyün koruma amaçlı imar planı yapımı için 345 bin 740 TL bedelle çalışmalar başlatıldı. Rize İli Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içerisindeki 2,3 Km'lik yolun doğal taş parke ile kaplanmasına 958 bin 268 TL bedelle başlanıldı. Palovit ve Kalegon Günübirlik Tesisleri peyzaj düzenlemesi ile Palovit Şelalesi yolunun 2,3 km’lik kısmının doğal taş ile kaplanması 1 milyon 076 bin TL harcanarak tamamlandı. Çat Köyü - Çat Kemer Köprü arasındaki 2,8 Km yolun doğal taş ile kaplanmasına başlanıldı. 864 bin 496 TL bedelli iş devam ediyor. Yine 600 bin TL harcanarak milli parklar sahası içerisinde piknik alanları oluşturuldu.

9.5 MİLYON EURO’LUK PROJE
Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından Sürdürülebilir Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi hazırlanarak kaynak için Avrupa Birliği’ne sunuldu. 9.5 milyon Euro’luk projede şu çalışmalar yer alıyor:
"Kaçkar Dağları Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi, Giriş Kontrol-Tanıtım ve İrtibat Noktaları, Kaçkar Dağları Milli Parkı Ziyaretçi ve Doğa-Sanat Merkezi, Ayder Yaylası Yöresel Ürünler Satış Birimi, Otopark, Galler Düzü Günübirlik-Çadırlı Kamp, Karavan ve Festival Alanı, Çat Doğa Eğitim Merkezi , Çat Acil Müdahale Birimi, Mola Noktaları, İlk Yardım Üniteleri ve Manzara Seyir Terasları, Zilkale Yolu Günübirlik Tesisleri, Ayder Yaylası- Gallerdüzü Yolunun İyileştirilmesi, Traking Yolları ve Patikaların İyileştirilmesi, Ziyaretçi Bilgilendirme- Yönlendirme Pano, Levha ve Tabelaları, Ayder Yaylası Sokak Düzenlemesi, Teknik Yardım (Ev Pansiyonculuğunun Geliştirilmesi, Yayla evlerinin projelendirilmesi, Tesislerin Donatı Malzemelerinin Alımı)".


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 2 0
    {usertitle}

    şahsenem

     19 Ocak 2016 10:59
         

    siz o ayder de bulunan esnafı özellikle de villa otel gibi işyeri sahiplerini eğitemedikce yolları altında yapsanız gelen bir defa merak için gelir ikinci defa gelmez.

  2. 0 0
    {usertitle}

    ufuk

     19 Ocak 2016 16:35
         

    Adamlar herseye karşı yinede Yatırımı oraya yapın

Yorum Yapın