Rize'nin O Köyleri İle Bağlantısı Kesildi!

 

 

Rize'de kar dolayısıyla 28 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi yetkilileri, Ardeşen'de 3, Çamlıhemşin'de 6, Çayeli'de 10 ve ikizdere ilçesinde 9 olmak üzere 28 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi.

Ekiplerin, iş makineleri yardımıyla kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

 

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

24 Ocak itibari ile Rize’de afat olarak adlandırılabilecek boyutta gerçekleşen kar yağışının ardından Rize Belediyesi karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ana arter yolların daima açık tutulmasına özen göstererek 20 ayrı ekip ile çalışmalarını yürüten Rize Belediyesi karla mücadele ekipleri, şehir merkezinde bulunan ana arter yolar ve 46 mahalle yolunu açık tutabilmek için gece gündüz ekipler halinde nöbetleşe çalışmalar yürütüyor.

Kar yağışının ardından 46 mahallede ana yoları açık tutmayı başaran Rize Belediyesi karla mücadele ekipleri, dün gece şehir merkezi odaklı çalışmaları gece boyunca sürdürdü. Gece geç saatlerde ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda şehir merkezinde yaya yolu üzerinde bulunan kar kütlelerine yönelik çalışmalar devam ediyor.

İŞ MAKİNESİNİN GİREMEDİĞİ ALANLAR “BOBCAT” İLE TEMİZLENİYOR.

Rize Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen ve Belediye Meclis Üyelerinin de katılımıyla yürütülen kar temizleme çalışmaları, Cumhuriyet Meydanından başlayarak, gece boyu Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Kuyumcular sokağı, Terminal çevresi gibi bölgelerde devam etti.

İş makinelerinin giremediği dar alanları kürek ekibi ve Bobcat isimli iş makinesi ile temizleyen Rize Belediyesi, yol kenarlarında biriktirilen karları kepçelerle kamyonlara yükleyerek şehir dışına taşıyor.

Ana arter yolların açık tutulduğu Rize’de, karla mücadele ekipleri ayrıca buzlanmaya karşı özellikle hastane yokuşu başta olmak üzere riskli noktalarda gece boyunca tuzlama çalışmalarına devam ediyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın