Çayeli’nde kağıt toplayıcısı ailenin dramına devlet sahip çıktı

Çayeli’nde kağıt toplayıcısı ailenin dramına devlet sahip çıktı

 

 

 

RİZE’nin Çayeli İlçesi’nde, topladıkları atık kağıt ve plastik eşyaları satarak geçimlerini sağlamaya çalışan ve evlerinde çıkan yangın sonrası komşuları tarafından binadan çıkarılmak istenen Hoştof ailesinin yaşadığı dramına devlet el uzattı. Şikayetçi olan komşuları ikna eden Çayeli Kaymakam’ı Turgay Ünsal, ailenin kötü koşullarda yaşadığı evin tadilatını yaptırdı, tüm eşyaları da yeniledi.

 

 

Olay Yenipazar Mahallesi’nde meydana geldi. Babası Hikmet (66), annesi Şubiye Hoştof (64), psikolojik soruları bulunan eşi Fatma (42) ve çocukları Eser (7) ve Hikmet Efe (4) ile birlikte yaşayan sağır ve dilsiz Muhammet Hoştof'un (44), apartmanın 2'nci katındaki evlerinin bacasında, 2 hafta önce yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede söndürüldü ancak duman altında kalan 6 katlı binanın baca sistemi kullanılamaz hale geldi. Dumandan etkilenen Şubiye Hoştof hastaneye kaldırıldı. Topladıkları atık kağıt ve plastik eşyaları satarak elde ettikleri gelirle geçimlerini sağlamaya çalışan Hoştof ailesi, yangında kullanılamaz hale gelen binanın bacasını yaptıramadı. 12 daireli apartmanın 10 dairesinde yaşayan aileler, olay sonrası bir araya geldi ve kendilerine sürekli rahatsızlık verdiklerini öne sürdükleri Hoştof ailesinin can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürdüğünü ileri sürerek binadan çıkartmak için imza topladı. KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ Hoştof ailesi ile bina sakinleri arasında gerginliğe neden olan olaydan haberdar olan Çayeli Kaymakam’ı Turgay Ünsal bina sakinleri ile temasa geçti. Kaymakam Ünsal, bina bacasının onarılması ve Hoştof ailesinin yaşadığı dairenin tadilat alınması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerine talimat verdi. Kısa sürede binanın baca sistemi onarıldı, ev tadilattan geçirilerek perde, koltuk, halı ve televizyon gibi tüm eşyaları yenilendi. Çayeli Sosyal Yardımlaşma ve

Dayanışma Vakfı Müdürü Göksel Gümüşler ile birlikte aileyi evinde ziyaret eden Çayeli Kaymakam’ı Turgay Ünsal çocuklara hediyeler verdi. Karşılarında çok sayıda oyuncak gören çocuklar büyük sevinç yaşadı. Evleri yenilenen Fatma Hoştof ise Kaymakam Turgay Ünsal’a teşekkür etti.

 

 

 

“SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİ BU”

 

Çayeli Kaymakam’ı Turgay Ünsal, Hoştof, ailenin yaşadığı evin oturulabilir düzeye gelmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek “Sosyal devlet olmanın gereği olarak bu bizim asli görevimiz. Muhtaç durumda olan insanlarımız bize emanet. Bizde elimizden geleni onlar için yapmak zorundayız. Devletimizin her zaman ailenin yanında olmaya devam edecek. Çocukların eğitimi ile yakından ilgileneceğiz. İşsiz babaya da iş bakacağız. Ailenin bu sıcak yuvada daha mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini temin etmeye çalışacağız.” dedi.

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın