AYDER YAYLASI, BEYAZA BÜRÜNDÜ

Doğu Karadeniz'de kar yağışı

 

 



- Bayburt'ta öğle saatlerinde başlayan yağış nedeniyle kar kalınlığı ilçe merkezinde 5, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı
- Rize'nin turizm merkezi Ayder Yaylası da kar yağışıyla beyaza büründü

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Bayburt'ta öğleden sonra başlayan yağış sebebiyle kar kalınlığı il merkezinde 5 santimetre, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, yaptığı açıklamada, kar nedeniyle daha önce kapanan ve kışın kimse bulunmadığı için yolunu açmadıkları Aydıntepe ilçesinin Kavlatan, Günbuldu ve Dumlu köyleri dışında kapalı köy yolu bulunmadığını belirtti.

Kar yağışının bu şiddetle devam etmesi halinde özellikle yüksek kesimlerdeki bazı köy yollarının ulaşıma kapanabileceğini dile getiren Babacan, "Bu ihtimali gözönüne alarak ekiplerimizi hazır bekletiyoruz" dedi.

Babacan, kar yağışının 2409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde de etkili olduğunu ifade ederek, bu güzergahı kullanacak sürücülerin özellikle gece saatlerinde yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı hazırlıklı olmaları uyarısında bulundu.

Trafik ekipleri de bölgede önlem alarak, sürücüleri, kar lastiği ve zincir olmadan yola çıkmamaları konusunda uyardı.

- Ayder Yaylası, beyaza büründü

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda da kar yağışı etkili oldu.

Sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu Ayder Yaylası beyaza büründü. Bölgede kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.

-Şiran'a mevsimin ilk karı yağdı

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde sabah saatlerinde yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, öğleden sonra ilçe merkezinde de etkisini gösterdi.

Belediye ekipleri, ilçe merkezindeki yollarda tuzlama, İlçe Özel İdare ve belediyeye ait iş makineleriyle de köy yolları ve mahalle aralarında kar temizleme çalışması yaptı.

Yüksek kesimlerde yer yer 25 santimetreye ulaşan kar nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın