Rize'de kar yaşamı olumsuz etkiliyor

Rize'de kar yaşamı olumsuz etkiliyor
 
 

Karadeniz Bölgesi'nde hafta sonu etkili olan kar yağışı dolayısıyla 6 ilde toplam 1101 köy ve mahalleye ulaşım sağlanamıyor.


Rize İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, merkezde 27, İkizdere'de 19, Çamlıhemşin'de 10, Ardeşen'de 20, Çayeli'nde 35, Derepazarı'nda 4, Fındıklı'da 11, Güneysu'da 6, Hemşin'de 2, İyidere'de 3, Kalkandere'de 5 ve Pazar'da 26 olmak üzere 168 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri, kapalı yolların açılması için çalışma yürütüyor.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının Rize'de de etkili olduğunu söyledi. 

Rize'ye 3 yıl aradan sonra kar yağdığını belirten Metin, şehir merkezinde 40-50 santimetreye ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metrenin üzerine çıktığını aktardı.

 

Metin, kar yağışıyla birlikte çalışmaların 24 saat esasına göre yürütüldüğünü kaydederek, "Bugün yine bütün personelimizle çalışmalarımız devam ediyor. Rize mücavir alanında yaklaşık 500 kilometrelik yol ağı var. 46 mahallemizde bu yol ağlarının ana akslarını açmaya gayret ettik. Buzlanmayla işlerimiz zorlaştı. Tuzlama ekibini devreye soktuk. Yaya kaldırımlarını da temizlemeye çalıştık. Yaklaşık 50 iş makinesi ve 160'a yakın ekiple yapabileceğimizin en üstünde çalışmaya gayret ettik." diye konuştu.

Sokak hayvanlarını da unutmadıklarına dikkati çeken Metin, belediyeye ait hayvan rehabilitasyon merkezinde hayvan sayısını artırarak bakımlara devam edildiğini, kentin belirli yerlerine de yem bıraktıklarını kaydetti.



Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın