DENİZ BİTTİ, TEKNELER BAKIM DÖNEMİNE ERKEN GİRDİ

Balık çıkmayınca yasak başlamadan sezon kapandı

 

 



- Trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar, genel av yasağına sayılı günler kala ağları boş çıktığı için sezonu erken kapattı                - Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan:
- "Nisan ayının 15'i olmadan Doğu Karadeniz'de sezon kendini bitirdi. Denizde ürün olmadığı için bu şekilde gerçekleşti"

 Trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar, genel av yasağına sayılı günler kala ağları boş çıktığı için sezonu erken kapattı.    

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan,  yaptığı açıklamada, balıkçıkların sezonu erken kapattığını söyledi.

Av yasağına yaklaşık bir ay kala balıkçılar için sezonun sona erdiğini anlatan Arslan, 15 Nisan Çarşamba'dan itibaren büyük tekneler için av yasağının başlayacağını ifade etti.

Arslan, yaklaşık bir aydan daha uzun bir süredir özellikle büyük teknelerin çoğunluğunun limanlarda demirlendiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Denizde bulunan balıkçılar da Gürcistan karasularında hamsi avlıyordu. Onlar da yaklaşık bir hafta önce döndüler ve teknelerini limana bağladılar. Şunu söyleyebiliriz, Nisan ayının 15'i olmadan Doğu Karadeniz'de sezon kendini bitirdi. Denizde ürün olmadığı için bu şekilde gerçekleşti."

- "Balıkçılar erken paydos etti"

Arslan, deniz ürünlerinin bitme noktasında olduğunu belirterek, bu durumda balıkçıların denize açılmasının ekonomik kayıp olacağını söyledi.

Meslektaşlarının bu nedenle erken paydos yaptığını vurgulayan Arslan, av yasağının başlamasıyla yeni sezon için hazırlıkların yapılacağını dile getirdi.

- "Bakım dönemi başlayacak"

Arslan, denizlerde av yasağı ile büyük teknelerin önümüzdeki sezona hazırlık yapacağını anlatarak, "Yeni sezona 4,5 ay kalacak, zaten bu sürede çok uzun değil. Tekrar tekneler ile ağların bakım ve onarımı yapılacak. Büyük tekneler o arayı bu şekilde değerlendirecek" diye konuştu.

Hamdi Arslan, kıyı balıkçılarının denizdeki mesaisine devam edeceğini ve bu süreçte mezgit avlanacağını kaydetti.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın