JAPON KAÇAKÇILARA SÜÇÜSTÜ YAPILDI

Gümüşhane’de doğadan izinsiz olarak kelebek ve böcek toplayan 4 Japon, vatandaşların ihbarı üzerine suçüstü yakalandı. Biyokaçakçı Japonlara 155 bin lira para cezası uygulandı.

 

 


Geçtiğimiz günlerde Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde 4 kişinin izinsiz olarak doğadan kelebek ve böcek topladıkları ihbarını alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri Torul İlçe Jandarma ekipleri ile birlikte bölgeye gitti.

 

 


Limni Gölü Tabiat Parkı çevresinde suçüstü yapılan Japon uyruklu biyokaçakçılar gözaltına alındıktan sonra savcılık izni ile araçlarında arama yapıldı.
Yapılan arama sonucunda şahısların araç ve çantalarında 9 adet kelebek yakalama aparatı, 35 adet poşet içerisine konulmuş 100 adet kelebek, 6 kutu içerisinde 105 adet böcek ele geçirildi.

 

 


Poşet içerisindeki kelebeklerden 25 tanesinin canlı olduğunun anlaşılması üzerine tekrar doğaya bırakılırken, yakalanan tüm materyallere Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından el konuldu.
Doğadan izinsiz olarak kelebek ve böcek toplayan ve biyolojik çeşitliliğe zarar veren Japonlara Çevre Kanununun 9.maddesine muhalefet etmeleri nedeniyle aynı kanunun ilgili maddesi gereğince kişi başı 38 bin 751 TL olmak üzere toplam 155 bin 004 TL idari para cezası uygulandı.

 

 


Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet ederek bu tür şüpheli durumları mutlaka ihbar yoluyla kendilerine iletmelerini istedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın