YUMURTA TOPUK AYAKKABIYA İLGİ BÜYÜK

Samsun’un Çarşamba ilçesinin sembolü ‘yumurta topuk’ ayakkabı hem yurt içinden hem de yurt dışından büyük ilgi görüyor.

 

 
Üretimi sadece Çarşamba’da yapılan ve Çarşamba ile özleşen yumurta topuk ayakkabıya yaz döneminin gelmesiyle ilgi arttı. Çarşamba yumurta topuk üreticileri yaz sezonun iyi olduğu, yumurta topuk ayakkabısının sektörde değerinin giderek arttığını söyledi.
Konuyla ilgili konuşan Kunduracılar Odası Başkanı Osman Aydın, “Çarşamba yumurta topuk ayakkabısı Çarşamba’ya aittir. Bu ayakkabının imalatı sadece Çarşamba’da olmaktadır. Bu ayakkabının imalatında sadece deri kullanılmaktadır. Son zamanlarda ayakkabımıza ilgi yoğun bir şekilde artış gösterdi. Yeni projelerimiz var bu projelerle Çarşamba yumurta topuk ayakkabısının önemini daha iyi sağlayacağız” dedi.
Ayrıca, yumurta topuk ayakkabı imalatçısı Mehmet Cesur, Çarşamba yumurta topuk ayakkabısının 5 çeşit olduğunu belirterek, 5 ayrı çeşidini de ürettiklerini belirtti. Üretici Mehmet Cesur, “30 yıla yakındır bu zanaatla uğraşıyorum. Güzel bir eser sunduğumuzu düşünüyorum. Modellerimiz 5 çeşitten ibarettir. Çarşamba’ya has bir ayakkabıdır. Çarşamba’dan başka bir yerde imalatı yoktur. Komple deriden ibarettir” diye konuştu.

YURT DIŞINDAN TALEP
Mehmet Cesur, yurt dışından ayakkabı için büyük talep olduğunu da ifade ederek, “Çarşamba yumurta topuk ayakkabısına yurt dışından gelen eş dost ve yabancılar var onların ilgileri yoğun. Özellikle ve özellikle ‘yumurta topuk ayakkabısını biz mecbur alacağız, hoşumuza gitti’ diyerek sipariş verenler var. Bu ayakkabılara hayranlık duyanlar var. Ayaklarına göre özel sipariş veriyorlar, yapıyoruz gönderiyoruz. Çarşamba yumurta topuk ayakkabısı şu son zamanlarda hak ettiği değeri görüyor. Ama daha önce görmüyordu” şeklinde konuştu.

 

 


TERLİK AMAÇLI DA KULLANILIYOR
Çarşamba’nın yumurta topuk ayakkabısının bir başka özelliğinin ise terlik amaçlı kullanılabilir olması olduğunu belirten üreticiler, “Ayakkabı ayağa yanma yapmaz, koku yapmaz. Tek özellikleri bununla kalmıyor terlik amaçlı da kullanılıyor. Ayakta mantar, ter, koku yapmıyor. Bunun ihracatını ülke genelinde her yere yapma şansımız oluyor. İzmir, İstanbul, Adana, Mersin nereden talep istiyorlarsa oraya gönderiyoruz. Bir de ayakkabının bağcıklı türü vardır. 5 bağlı tabiri ile adlandırılır. Rahat giyimi ile Çarşamba’mıza özgü bir ayakkabıdır. Vatandaşların istedikleri her yere kargo ile ulaştırabiliyoruz. Güzel, temiz, komple deri, ayağı yakmaz, koku yapmaz. Ucuz deriden yapılmaz, hakiki inek derisinden üretilir. Piyasamız güzeldir, yurt dışına varana kadar ayakkabımızı biz gönderiyoruz” bilgilerini verdiler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın