Karadeniz'de hamsinin fiyatı 5 liraya düştü

Karadeniz'de hamsinin fiyatı 5 liraya düştü

 
Karadeniz'de balıkçılar bol miktarda hamsiyle dönünce bu balığın tezgahtaki kilogram fiyatı 5 liraya kadar düştü.

Karadeniz'de sezonun açılmasıyla birlikte hamsi, istavrit, mezgit ve palamut avlanmaya başlandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nde kilogramı 3,5 liraya satılan hamsi ve istavrit, tezgahta 5 liradan alıcı buluyor. Palamudun tanesi 5-10 lira, mezgitin kilogramı ise 10 liradan satılıyor.

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak,  balıkçıların Samsun ve Ordu açıklarında bol miktarda  avlanmaya başlandığını söyledi.

Bu yıl hamsi ile mezgit, istavrit, palamut ve kalkanın bol olacağını düşündüklerin anlatan Kıyak, "Havaların uygun gitmesi halinde önümüzdeki günlerde tezgahta balık daha bol ve ucuz olacak. Havaların soğumasıyla palamudun da artacağını düşünüyoruz. Yine istavrit, mezgit ve kalkanın da bu yıl bol olacağını tahmin ediyoruz. Zaten fiyatların düşmesi balığın bol olduğunu gösteriyor" dedi.

Kentte balık satıcılığı yapan Yaşar Koca ise hamsinin "doğal antibiyotik" olduğunu ifade etti. Koca, denizden bol miktarda hamsi ve istavrit çıktığı için kilogram fiyatının 5 liraya düştüğünü belirterek, "Trol avcılığı yasağı da bugün sona eriyor. Trol teknelerinin denize açılmasıyla avlanan balık türleri artacak. Böylece diğer balık türlerinde de fiyatlar düşecektir" diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın