Hopa İçin Bir SMS'de Siz Atın..

Hopa'daki sel ve heyelan

 

 
- Artvin'in Hopa ilçesindeki sel ve heyelandan etkilenen afetzedelere yardım amacıyla SMS yoluyla kampanya başlatıldı
Hopa'da meydana gelen sel ve heyelan felaketi nedeniyle afetzedeler için SMS yoluyla yardım kampanyası başlatıldı.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, yaptığı açıklamada, 24 Ağustos'ta ilçede meydana gelen afette 8 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3 kişinin kaybolduğunu anımsattı.

Afette, 276 iş yeri, 152 ticari araç, 65 otomobilin kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Akyürek, "Araçların 40'a yakını sel sularına kapılarak kaybolmuştur. Yine 239 konutun oturulmaz hale geldiği AFAD yetkililerince rapora bağlanmıştır. Çay tarımı yapılan ilçemizde, tam tespiti yapılamamış olmakla birlikte yüzlerce dönüm tarım arazisi sel felaketinden doğrudan etkilendi. 26 Ağustos tarihli yazıyla bölge, Başbakanlık tarafından genel hayata etkili AFAD Bölgesi ilan edilmiştir" dedi.

Akyürek, bu kapsamda Hopa Ticaret ve Sanayi Odası olarak ulusal çapta SMS yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, "Yapılan yazışmalarla gerekli izinler alınarak Vodafone ve Turkcell GSM operatörleriyle yapılan sözleşmeler neticesinde kampanya için kısa mesaj numaraları düzenlenmiştir. Turkcell için 8614, Vodafone için 2407 kısa mesaj numarasına boş mesaj gönderilerek kampanyaya destek olunabilmektedir. Yardım bedeli 5 lira+2 SMS'dir" diye konuştu.

Akyürek, yardım kampanyası çerçevesinde Halk Bankası, İş Bankası, Ziraat Bankası ve Vakfılar Bankası Hopa şubelerinde açılan ilgili hesaplara vatandaşların yardımda bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

- Kızılay'dan gıda yardımı

Öte yandan, Artvin'deki sel ve heyelanlarda mağdur olan vatandaşlara Türk Kızılayı tarafından bin 800 paket kavurma ile 400 gıda kolisi dağıtımına başlandı.

Türk Kızılayı Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezine bağlı ekipler, Hopa ilçesine 1 tır dolusu gıda malzemesi getirdi.

Merkez Sorumlusu Fatih Kökcan başkanlığında ve ilçe kaymakamlığı koordinesinde, gıda yardımları başta afetten en çok etkilenen Yeşilköy, Sugören ve Çamlıköy köyleri olmak üzere vatandaşlara dağıtılıyor.

Vatandaşların evlerine giden Kızılay ekiplerinin dağıttığı paketlerde, pirinç, bulgur, un, nohut, makarna ve yağ ile 800 gram kavurma bulunuyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın