Balıkçının Aklı Restorant Hesabında Kaldı!

BALIKÇILAR EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALAMAMAKTAN ŞİKAYETÇİ

 

 

 

Karadenizli küçük balıkçıların sıkıntıları bitmek bilmiyor. Soğuk kış günlerinde sabaha karşı denize açılan küçük balıkçılar az miktarda tuttukları balıkları cüzi miktarlara satarken, sattıkları balıkların balık restoranlarında müşteriye en az 5-6 kat yüksek fiyata müşterilere sunulmasına tepki gösteriyor.
Küçük balıkçılar bugünlerde az miktarda avladıkları mezgit ile geçimlerini sağlarken, eskisi gibi avlanamadıklarından yakındı. Büyük teknelerin sahile yakın avlandıklarından balıkların sahile gelmediği için yeterli avlanma yapamadıklarını belirten balıkçılar az da olsa tuttukları mezgitin ise düşük fiyatlarla alıcı bulmasına tepki gösteriyor.
Trabzon Faroz limanında demir atan küçük balıkçılar av dönüşü ağlarını temizlerlerken, emeklerinin karşılığını alamadıklarını söylüyorlar. Yaklaşık 40 yıldır denize açılan Niyazi Kavzoğlu, bugünlerde yetirince avlanma yapamadıklarını ifade ederek, “Genellikle mezgit avlıyoruz. Bugünlerde fazla av yaptığımız söylenemez. Zor şartlarda tuttuğumuz mezgiti de cüzi miktara satıyoruz. Sattığımız mezgit restoranlarda müşteriye 5-6 kat yüksek fiyatla sunuluyor” diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın