3 Liraya Alıyorlar 10 Liraya Satıyorlar !

 
- Ordu Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Aydemir: "Bu sezon şu ana kadar 200 ile 250 bin ton arasında hamsi avı gerçekleştiğini tahmin ediyoruz"
- Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Arslan: "Hamsi bitti, balıkçılarımız mezgitin peşinde"

Denizlerde av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den bu yana balıkçıların yüzünü en çok hamsi güldürdü.

Ordu Kumbaşı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle av yapıldığını belirterek, "Karadenizli balıkçılar bu sezon en çok hamsi avı gerçekleştirdi" dedi.

Geçen sezon 90 ile 100 bin ton arasında hamsi avlandığını ifade eden Aydemir, "Bu sezon ise şu ana kadar 200 ile 250 bin ton arasında hamsi avı gerçekleştiğini tahmin ediyoruz. Rakamlara bakıldığı zaman balıkçılarımızın yüzünü en çok hamsi güldürmüş durumda" diye konuştu.

Aydemir, hamsi avının bu sezon çok erken başladığına işaret ederek, "Daha ilk günlerde hamsi avlanmaya başlanmıştı. Ardından ekim, kasım ve aralık ayının ilk haftasında bol miktarda hamsi avı gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Bu sezonun ilk 3 ayında vatandaşların bol miktarda ve ucuz hamsi tükettiğini ancak son günlerde hamsi avının gerçekleşmediğini dile getiren Aydemir, "Hamsi avı, yok denecek kadar azaldı. Denize ağ atan teknelerimiz hamsi bulamıyor. Bundan sonra hamsi avının çok az miktarda gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu saatten sonra hamsinin yeniden artmasını mümkün görmüyoruz. Eğer hamsi geri dönerse de sürpriz olur" değerlendirmesinde bulundu.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan ise hamsi avının bittiğini, balıkçıların mezgitin peşinde olduğunu söyledi.

En büyük şikayetlerinin mezgitin çok ucuza satılması olduğunu belirten Aydemir, "Balıkçılarımız büyük zahmetlerle yakaladıkları mezgiti 3 liradan satışa sunuyor. Aynı mezgit bir saat sonra 10 liradan satışa sunuluyor. Biz buna karşıyız. Asıl bu işi yapan balıkçılarımızın emeğine üzülüyoruz. Buna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Arslan, mezgit avının geçmiş sezonlara oranla çok iyi geçtiğini, hamsiden sonra mezgitin yüz güldürdüğünü sözlerine ekledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın