10 yıl uğraştı hayalindeki cihazı yaptı!

HAYALİNDEKİ CİHAZI YAPTI
- MANYETİK ISITICI İLE KÖMÜR VE DOĞALGAZA GÖRE YÜZDE 80 ISINMADA DAHA FAZLA TASARRUF SAĞLIYOR
- 1 MİLYON TL'YE ÜRETTİĞİ CİHAZIYLA ISINMADA YÜZDE 80 TASARRUF SAĞLAYACAK, ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAK
- CİHAZIN ÜLKEDEKİ KÖMÜR VE DOĞALGAZ BAĞIMLILIĞINI ASGARİYE İNDİRMESİ VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMASI HEDEFLENİYOR
- TRABZONLU 35 YILLIK MAKİNE USTASI ALİ İNCİ:
- “MAKİNEMİZ ELEKTRİKLE ÇALIŞMASINA RAĞMEN ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLIYOR”
- “10 YILLIK UĞRAŞLARIM SONUCUNDA 1 MİLYON TL’YE MAL ETTİĞİM İCADIMLA ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUM”

 



Trabzonlu 35 yıllık makine ustası Ali İnci, ‘Manyetik Isıtıcı’ adını verdiği icadıyla ev ve iş yerlerinde ısınmada yüzde 80 tasarruf sağlayacak.
Trabzon'da Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan makine ustası 48 yaşındaki Ali İnci, 1 milyon TL’ye mal ettiği cihazıyla ev ve iş yerlerindeki ısınmada yüzde 80 tasarruf sağlamayı hedefliyor. A enerji sınıfında ürettiği cihaz için yurt içi ve yurt dışı patentlerini de alan İnci, TSE ve uluslararası CE standartları uygunluğuna sahip olan cihazı sayesinde Türkiye'de kömür ve doğalgaz bağımlılığını asgariye indirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyor. İnsan sağlığına ve çevreye hiç zarar vermeyen sıfır emisyonlu olarak çalışan cihaz, 100 metre karelik bir evde aylık 100 lira gibi bir maliyet ile hem ısınma hem de sıcak su sağlayacak.
Çay ve meyve kurutma fırınları, otel, spor kompleksleri, fabrikalar, seralar, hamam ve konutlarda kullanılabilecek olan cihazın mucidi 35 yıllık makine ustası Ali İnci, lise mezunu olduğunu ve 10 yıllık uğraşları sonucunda icadını tamamladığını söyledi. Hiçbir destek almadan icadını tamamladığını kaydeden İnci, cihazın dünyadaki hiçbir yerde eşi ve benzerinin bulunmadığını dile getirdi.
Makinenin çok düşük bir enerji ile beraber çok yüksek bir kazanım elde ettiğini söyleyen İnci, “Hem evlerde hem de iş yerlerinde hem de sanayi sektöründe kullanılabilecek bir makine. 10 yıllık uzun bir süre ve sabırla beraber büyük bir uğraş sonunda bu şekle getirdik” dedi.
Hedefinin icat ettiği makine ile ülkesine bir nebze de olsa katkı sağlamak olduğunu belirten İnci, “Makinemiz elektrikle çalışmasına rağmen elektrik tasarrufunda bulunuyor. Bu da farklı bir mantıkla hareket ettiği için manyetik bir düzenekle sirkülasyonu yapıyoruz. Patlayıcı ve parlayıcı bir madde olmadığı sürece her türlü sıvıyı ısıtabiliyor. Bu şekilde dışa bağımlığımızı bir nebze olsun azaltmayı düşünüyoruz. Bu şekilde ülkemize bir katkı sağlamak hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

“HAYALDEN GERÇEĞE DÖNÜŞEN BİR ÜRÜN”
Bu iş için hiçbir eğitim almadığını sadece baba mesleğini sürdürdüğünü dile getiren İnci, “Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. Yıllardan beri sanayinin içindeyiz. Baba mesleğini yapıyoruz. Şuana kadar hiç destek alamadık kendi imkanlarımızla yaptık. Hayalden gerçeğe dönüştürdüğümüz bir ürün. Makinemizin özelliği içinde manyetik bir alan oluşturarak hızlı bir ısı elde etmesidir. Makinamızın içinde hızlı bir ısıtıcı ünitesi var.Bu şofben suyu ile bağlantılı bir sistem. Sistemimizde ısınan su yıkanma veya kullanım suyu ile kullanılmasında, sabunun iyi köpürmesinden sudaki kirecin azalmasına, sabun ve deterjan sarfiyatının azalmasına da fayda sağlıyor. Makinemiz 100 metre karelik bir evde aylık 100 lira gibi bir maliyet ile hem ısınma hem de sıcak su sağlayacak. Malzemelerini perakende aldığımız için henüz seri üretime geçemedik. Bu nedenle maliyet artıyor. Cihazın kurulumu 2 bin Euro civarında, bu cihazın kurulacağı yere göre ise maliyeti artabiliyor. Makinemiz çevre dostu bir makine, kömür ve doğalgazın ortaya çıkardığı emisyonlara göre sıfırı bir emisyon ortaya çıkartıyor” şeklinde konuştu.

 

 


ÜRETİLEN CİHAZIN YURT İÇİ VE YURT DIŞI PATENTİ ALINDI
TSE ve uluslararası CE standartları uygunluğuna sahip olan ve Ali İnci'nin soyadından esinlenerek 'İncinerji' ismini verdiği cihazın kömür ve doğalgaza bağımlılığı asgariye indirmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunması hedefleniyor. High teknoloji ile tasarlanan cihazdan diğer yakıtlara oranla yüzde 50 ile yüzde 80 civarından enerji tasarrufu sağlanarak hızlı bir şekilde ısı elde edilebiliyor. Cihaz, insan sağlığına ve çevreye hiç zarar vermeden sıfır emisyonlu olarak çalışıyor. Her türlü ayarlamalarını otomatik olarak gerçekleştiren cihaz, elektriksel ısıtma teknolojisine sahip. Her tipteki kalorifer tesisatına uygun olan cihaz, tesisata herhangi bir tadilat yapmadan kolaylıkla montajı yapılabilecek. Sistemde herhangi bir aşırı yüklenmeye ve ısınmaya karşı, elektrik termik sistemi ve ısı kontrollü koruma sistemi mevcut olduğu cihaza, 2 yıl garanti ve 10 yıl yedek parça temini garantisi verilecek.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın