Kara lastik çiçek açtı

Kara lastik çiçek açtı
- Karadeniz Bölgesi'nde kırsalda yaşayanların bağ ve bahçe işleri sırasında kullandıkları "kara lastik" olarak adlandırılan plastik ayakkabıların çeşitli renklerde ve desende üretilenleri satışa sunuldu

 

 

 

Karadeniz Bölgesi'nde kırsalda yaşayanların su geçirmediği ve kaymadığı için bahçe işleri sırasında kullandıkları "kara lastik" olarak adlandırılan plastik ayakkabı üreten firmalar, geçmiş yıllara göre düşen satışları hareketlendirmek için çeşitli renklerde ve desenlerde ürünleri piyasaya sürdü.

Ayakkabı satışı yapan çok sayıdaki esnafın raf ve reyonlarında yer alan mor, pembe, sarı, kırmızı ve mavi gibi pek çok renkteki çiçek, leopar, puantiye ve geometrik desenli lastik ayakkabılar dikkati çekiyor.

25 yıldır ticaretle uğraşan Mehmet Karpuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır sattıkları kara lastiklere ilginin yıllar içinde gerilediğini söyledi.

 

 

Vatandaşın kara lastiği en çok bağ ve bahçe işleri sırasında giymek için satın aldığını anlatan Karpuz, kara lastiğin su geçirmediği, kaymadığı ve ucuz olduğu için tercih edildiğini vurguladı.

Karpuz, kara lastik satışlarının düşmesi nedeniyle üretici firmaların yeni bakış açısı geliştirdiğini ifade ederek, "Firmalar satışları hareketlendirmek için renkli ve desenli kara lastik üretmeye başladı. Trabzon'da ve Afyonkarahisar'da iki firma bu konuda üretim yapıyor. Biz de farklı desenlerde üretim yapan bu firmalardan ürün satın alıyoruz" dedi.

- "Kara lastiği sokakta giyinen olmuyor ama bunları giyiniyorlar"

 

 

Renkli ve desenli ürünlerin piyasaya çıkmasının ardından satışlarda hareketlilik yaşandığına dikkati çeken Karpuz, "Vatandaş renkli lastiklere ilgi gösteriyor. Firmaların ayakta kalması ve yaşaması için farklı bir şeyler üretmesi lazım. Yenilik olunca firmalar için de bizim için de iyi oluyor. Satışlarda hareketlilik yaşanıyor" diye konuştu.

 

 

Karpuz, ihtiyacı olmayan kişilerin bile çiçekli ürünleri görünce heveslendiğini aktararak, şöyle dedi:

"Bir çok müşterimiz, dükkanın önünden geçerken çiçekli kara lastikleri görünce beğenip alıyor. Hatta hediye olarak annesine, arkadaşına alıp götürenler oluyor. Kadın, ayakkabısını çıkarıp bunu 'Ne kadar güzel' deyip giyinip gidiyor. Modaya uyduğu, hoşuna gittiği için giyiniyor. Desenli ürünleri köylerinde tarlada, fındık bahçelerinde kullananlar olduğu gibi günlük hayatta kıyafetine uydurup giyinenleri de görüyoruz. Kara lastiği sokakta giyinen olmuyor ama bunları giyiniyorlar. Yeni ürünlerde kara lastiklerdeki gibi lastik kokusu olmuyor. Bu özelliğinden dolayı tercih edenler de var."

Kara lastiğin 7,50 liradan, desenli ve renkli lastiklerin ise 15 liradan satışa sunulduğunu belirten Karpuz, renkli ve desenli ürünlerin çocuk yaş grubunun da bulunduğunu dile getirdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın