Hamsi 7 aydır tezgahlardan inmedi

Hamsi 7 aydır tezgahlardan inmedi

 

Sinop'ta balıkçılık yapan Adnan Demir, bu sezon bolluk sonucu yaklaşık 7 aydır hamsinin tezgahlardaki yerini bırakmadığını belirtti.

 

Kentte 24 yıldır balıkçılık yapan  Adnan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllara göre hamsi avının bu yıl bol ve uzun sürdüğünü söyledi. Eylülde açılan sezonla başlayan hamsi avının hala sürdüğünü dile getiren Demir, "Hamsinin satışı 7 aydır tezgahlarda devam ediyor. Mart ayında tezgahlarda hamsinin görülmesi nadirdir. Önceki sezonlarda aralık veya ocak aylarında avı bitiyordu. Bu sezon hamside bereketli bir sezon yaşıyoruz" dedi.

Demir, vatandaşların artık hamsi avına doyduğunu vurgulayarak, bu nedenle son günlerde pek fazla satış yapamadıklarını kaydetti.

Hamsinin tezgahta 1 ay daha yerini alacağını ifade eden Demir, "Son yıllarda en çok hamsinin olduğu sezon, bu sezon. Sezona yeni başladığımızda fiyatı 7,5 lira olan hamside fiyat fazla değişmedi. Şu andaki fiyatı 10 lira. Vatandaş kırmızı et yemiyor. Balık fiyatları uygun olduğu için beyaz et, yani balık yiyor" diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın