Balıkçı, istavrit ve mezgitte umduğunu bulamadı

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hem mezgit hem de istavrit avının beklentilerin altında olduğunu söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizde balık avı yasağının başladığı 15 Nisan'dan itibaren balıkçıların küçük teknelerle avcılığa devam ettiğini belirtti.

 

 

Mayısta barbunya avladıklarını ifade eden Arslan, "Aslında beklentilerimiz mezgit avcılığı doğrultusundaydı ama maalesef ağlarımızı denize atamıyoruz çünkü denizde, ağlarımıza zarar veren yunus, camgöz olarak adlandırılan köpek balığı yavruları gibi unsurlar var." dedi.

Arslan, mezgitin az miktarda avlanabildiğini belirterek, "Her yerde istavrit yok. Bazı bölgelerde çapariyle avcılık yapılıyor ancak onda da istenilen verim yok. Balığın standartları küçük, beklentilerimizin de altında. Hem mezgit hem de istavrit avı, beklentilerimizin altında geçiyor." diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    mustafa

     25 Haziran 2016 20:56
         

    hayvanları üremeye bırakmıyorsunuz ki allahsızlar...

  2. 1 0
    {usertitle}

    dedeka

     26 Haziran 2016 00:32
         

    Alıntı: mustafa
    hayvanları üremeye bırakmıyorsunuz ki allahsızlar...
    vicdansız av yasağı var şu andaki avcılık tamamen doğal avcılık çapari ile göz ağı ile zaten aksini yapanı ilgili kolluk birimi denetliyor zaten istavritten deniz patlıyor kimin evini sordun sen ?

Yorum Yapın