MÜZİK YOLCUSU RİZE’DE

MÜZİK YOLCUSU RİZE’DE

 



TRT Müzik ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu ünlü müzisyen Serkan Çağrı’nın yaptığı ‘Müzik Yolcusu’ bu hafta Rize’yi tanıtacak.



Dünyaca ünlü müzisyenlerimizden, klarnet virtüözü ve akademisyen Serkan Çağrı, Vali Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti.



Vali Yazıcı, Serkan Çağrı'yı başarılı müzik çalışmaları nedeniyle tebrik ederken, “TRT Müzik ekranlarında yayınlanan her hafta beğeniyle izlenen Müzik Yolcusu programında Rize’nin müzik kültürü’ nün tanıtılacağını, ilimizi tanıtmak için TRT ekibinin çalışmalara başladığını” ifade etti.



Vali Ersin Yazıcı kabulde yaptığı konuşmasının devamında şunları söyledi:



İlimizi, TRT Müzik'te tanıtma fırsatı bulacağız. Müziğin dili evrensel olup insanlığın ortak kültürüdür. Bu kültürün özgün yapısı ile yaşatılması önemlidir. Bu program ile hem müzik kültürümüzün yaşatılması hem de Rize'nin tanıtılması amaçlanmaktadır.



Rize'yi sanatla buluşturarak tanıtmak çok güzel ve heyecan verici.   Kentin tanıtımı adına yapılan bu etkinlikte yer almak çok anlamlı.



Halk enstrümanlarının müzik kültürümüzdeki yerinin ve öneminin yansıtılmaya çalışıldığı programın genel amacı;  Rize’nin kültürünü müzik aracılığıyla tanıtmak.



 Rize’nin kültürel güzelliklerini tanıtmamız gerekiyor. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.  Yöremiz kültürünü yaşamak-yaşatmak Türkülerimizle coşmak, horonlar el tutuşurken göğsünüzün kabarmasını istiyorsanız, bütün varlığımızla, kültürümüzle, sosyal yaşantımızla, müzik ve sanatımızla, kısacası her şeyimizle kendimizi ortaya koyacak ve dünyaya tanıtacağız. Bu vesileyle üstün varlık göstererek ilimizin tanıtımına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. “dedi.



Program sunucusu ve ünlü müzisyen Serkan Çağrı ise '' TRT ekibi olarak bir ekip anlayışıyla çıktığımız bu yolda bizlere gösterilen ilgi ve yakınlık sayesinde fikrimizde gelişen bu senaryonun her aşamasında kendimizi daha bir güçlü hissedeceğiz. Müzik sayesinde farklı yörelerin kültürlerini tanıtma fırsatı buluyoruz. Destekler için teşekkür ederiz'' dedi.



Klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’nın hazırlayıp sunduğu programda; Rize’yle ilgili akıllara, gönüllere taht kurmuş, sanatçılar ve yöreye ait türküler seslendirilecek.



Müzik Yolcusu, Anadolu ve Trakya topraklarında adım adım müziğin izini sürüyor. Her hafta farklı bir coğrafyada o bölgenin müzisyenlerine konuk olan Müzik Yolcusu ekibi, doğal ve tarihi mekânlarda müzik kültürümüzün nadide ezgilerini ustaları aracılığıyla ekranlara taşıyor. Zaman zaman Serkan Çağrı’nın da klarnetiyle eşlik ettiği performanslarla Müzik Yolcusu, arşiv olma özelliği taşıyor.



Müzik Yolcusu programı her Pazartesi günü saat 20.00’da TRT Müzik ekranlarında yayınlanıyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın