Günlük Ziyaretçi Sayısı 5000'i Buluyor!..

 

ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay Bahçesi'nde bayram bereketi yaşanıyor. Rize'nin göz bebeği olan yerde günlük 5000 bin ziyaretçiyi ağırlıyor..

Dört mevsimin yaşandığı Karadeniz'in incisi Çayın Başkenti Rize'ye gelen yerli ve yabancı konukların doğayla buluştuğu ilk uğrak yeri olan, havası bol oksijeni ve organik botanik bahçesiyle gözde mekanlardan ÇAYKUR Ziraat Botanik çay Bahçesi Rize'nin Dünya'ya açılan Kültür kapısı olma özelliğini sürdürüyor..

Bayram dolayısıyla Binlerce ziyaretçisini ağırladı

Dört mevsimin yaşandığı yeşiller diyarı Karadeniz’in incisi Çayın Başkenti Rize'ye gelen yerli ve yabancı konukların doğayla buluştuğu ilk uğrak yeri olan, havası bol oksijeni ve Organik botanik bahçesiyle gözde mekanlardan ÇAYKUR Ziraat Botanik Çay Bahçesi Rize'nin Dünya'ya açılan Kültür kapısı olma özelliğini yıllar geçse de artarak sürdürüyor .

Bölgede yetişen bitkilerin yanı sıra nemli iklime uyum sağlamış ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden getirilmiş ağaç ve çiçekler parkı cazibeli duruma getirmektedir.

 

Kent merkezinde doğayla buluşmak isteyenlerin uğrak noktası durumundaki park, Karadeniz’e Rize Kalesi’ne ve kente hakim panoramik manzara noktalarından Çayın Başkenti Rize’yi en iyi şekilde gözlemleyebildiğimiz ,Çaykur'a ait dört mevsim açık olan açık ve kapalı Kafe şeklinde hizmet veren çay bahçesi, deneyimli ve güler yüzlü personeli sizleri bekliyor .

Bayram dolayısıyla Rize'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği,Rize Ziraat Botanik çay bahçesi sezonun en kalabalık günlerini yaşıyor.

Günde ortalama 4500-5000 kişinin ziyaret ve dinlenmek amacıyla çıktığı bu eşsiz doğal ortam Rize'nin Dünya'ya açılan kapısı olma özelliğini sürdürüyor

Karadeniz'in katma değeri ,dolaylı dolaysız 3 milyon İnsanın geçiminin sağlanmasında baş rol oynayan, Türkiye'nin en büyük kuruluşlarından ÇAYKUR tarafından işletmesi yapılan, mekanı sadece keyifli bir manzara seyri arayanların değil, hafif yiyecekler atıştırmak isteyenler içinde uygun bir seçenek haline getiriyor.

Çaykur’un çay evleri: ÇAYLA

Ayrıca. Çaykur'un 2017 yılında Rize Ziraat Botanik bahçesinde 4.şübesi olarak açılan Çayla Rize mağazası, başta çay kültürümüzün önemli bir parçası olan çayın başkenti Rize’ye yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce turistin ve de Rize’de yaşayan insanların çay ve çay katkılı ürün türevlerinden üretilmiş nezih lezzet ve her insanın damak tadına uygun ürünleri, Rize Çayla mağazasında tatmadan çayın Başkenti Rize'nin kukusunu almadan Çayla’dan ayrılmıyorlar

Osman Köseoğlu


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın