RİZE'DE 69 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

RİZE'DE 69 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU


 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Geleceğe Nefes' projesi kapsamında Rize genelinde 69 bin fidan öğrencilerin de katılımıyla toprakla buluştu.

Ülke genelinde 2 bin 23 noktada 11 milyon fidan dikmeyi amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'Geleceğe Nefes' projesi dahilinde Rize Merkez'e bağlı Isırlık Tabiat Parkı'nda yaklaşık 20 bin fidan dikme programı düzenlendi. Programa AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda fidan dikiminde bulunan AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde başlatılan bu programı önemsediklerini ifade ederek, "8 lokasyon da 69 bin fidan bugün toprakla buluşacak. Rize ağaç bakımından çok zengin. Bunu daha da arttırıyoruz. Bize düşen bölgemizi doğa turizmin ekseninde gelişmesi için bu çevreyi korumaktır" dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber konuşmasında kampanyaya ülke genelinde yoğun bir katılımın olduğunu ifade ederek, Rize’ye yakışanı yaptıklarını ve katkı veren herkesi canı gönülden tebrik ettiğini belirtti.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 200’ün üzerinde ağaç çeşidiyle birlikte dikilen bütün fidanların Rize açısından son derece önemli olduğunu belirterek, “İnşallah bundan sonra bizim de desteklerimizle bu ağaç çeşitliliğinin arttırılıp adeta bir botanik bahçeye dönüştürülmesi anlamında gayretlerimizi sarf edeceğiz. Milli Parklarımıza ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Burası bize teslim edildikten sonra çalışmalarımız devam edecek. Burada bir macera parkı da yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir mekan oluşmasının gayreti içerisinde olacağız” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Edip

     12 Kasım 2019 07:06
         

    Tabi orası sağlam kalır sa ve yapılan herşey şerefsizler ce kırılıp yakilmaz ise çalışmalarıniza devam edersiniz! Güvenlik tedbirlerini almadığıniz sürece ne yaptığınız tesisleri ne dikilen ağaçlari hatta betonlari dahi bir sene sonra bulamazsınız ! milletinizi tanımıyor gibi davranmak dan vazgeçin...

Yorum Yapın