Rize'de Din Görevlileri Gönül Köprüleri Kuruyor

Din Görevlileri Gönül Köprüleri Kuruyor


 

Ülke genelinde koronavirüsle mücadelede sahada olan din görevlileri, virüse karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların yardımına koşmak için hizmette sınır tanımıyor, iyilik yapmak için adeta fırsat kolluyorlar.

Rize’de Valilik ve Kaymakamlıklar koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer alan din görevlileri; evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü büyüklerimiz, 20 yaş altı genç ve çocuklarımız ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı şunları kaydetti:

“Rize İl/İlçe Müftülük Personelleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl/İlçe Şube Gönüllüleri, Jandarma, Polis ve Muhtarlarla iş birliği içerisinde vatandaşlarımızın her birinin temel ihtiyaç malzemelerine ulaşma konusunda sıkıntıya düşmemesi için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Bu bağlamda kapanmayacak iyilik kapılarını aralamak için çıktığımız iyilik seferberliğinde evden çıkamayan 65 yaş üstü emekli din görevlilerimizi ve diğer yaşlılarımızı ziyaret ederek dualarını aldık. Maaşlarını alamayan, faturalarını ödeyemeyen, gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılarımızın dışarıdaki ihtiyaçlarını karşılayarak yalnız olmadıklarını kendilerine gösterdik. Hüsrev amcanın kendi traş malzemeleriyle saç ve sakal tıraşını yaparak sevincine şahit olduk.  Kadir dedenin bozulan kapısını onararak yüzündeki tebessümden güç ve kuvvet aldık. 80 yaşındaki ninenin odunlarını kırarak şu soğuk ve zor günlerde evini ısıttığımız gibi gönlünün ısınmasına da vesile olduk. Yaşlı amcanın evinin avlusuna beton dökerek bize yaptığı dua ile enerji depoladık. Ocakta yemek pişirirken tüpü biten teyzeye tüp yetiştirerek aldığımız dua ile yemeğinin bereketine ortak olduk. Yeri geldi vatandaşlarımızın kargolarını kendilerine teslim ettik. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde öğrenim gören, ülkesinden uzak yabancı uyruklu TDV gönüllüsü öğrencilerimizi ikamet ettikleri KYK Yurdunda ziyaret ederek her daim yanlarında olduğumuzu hissettirdik. Geleceğin teminatı çocuklarımızın evlerinde sıkılmamaları ve güzel vakit geçirmelerini sağlayabilmek amacıyla onlara Diyanet Çocuk Dergisi hediye ettik.”

 Çakmakçı, “Hayrın hizmetkârı olan din görevlilerimiz bu zor zamanda hayır yapabilmek için hep fırsat kolladı, yetişemediği durumlarda ise yaşlıları telefonla arayıp hal ve hatırlarını sordu. İyiliği egemen kılabilme adına gece gündüz demeden her türlü hizmete koşmayı kendilerine görev bilen din görevlilerimizi bu anlamda tebrik ediyorum.” dedi.

Yapılan iyiliklerin karşılıksız kalmadığına dikkat çeken Çakmakçı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaptığımız iyiliklerin bize dua olarak geri döndüğüne bizzat şahit olduk. Türkiye Diyanet Vakfımızın öncülüğünde ''Bir Damla Hayat Su Kuyusu Projesi'' kapsamında geçen yıl Rize adına hayırsever halkımızın destekleri ile Moritanya’da açtığımız 11 su kuyusundan faydalanan kardeşlerimiz, içinde bulunduğumuz bu zor durumdan kurtulmamız için ülkemize dua ettiler. Sosyal medyada paylaşılan videoyu izlerken kardeşlerimizin yaptığı duaya gözyaşlarıyla amin dedik.”

22 öğrencimiz hafızlığını görüntülü aramayla tamamladı

Diyanet Tv, hem 4-6 yaş grubu hem de yetişkin Kur'an kursu öğrencileri için uzaktan eğitimleri ekranlara getirirken temel dini bilgiler, siyer ve itikat gibi derslerin de izleyiciyle buluşturulduğunu bildiren Çakmakçı, “Bizler de Kur’an kursu öğrencilerimizin eğitimlerini internet ve televizyon yoluyla yürüterek bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz. Hafızlık yapan öğrencilerimiz, derslerini görüntülü arama yöntemiyle hocalarına dinletiyor, eğitimlerinin sekteye uğramadan devam etmesini sağlıyoruz. Yaşadığımız bu süreçte görüntülü arama yöntemiyle hafızlığına devam eden 22 öğrencimiz hıfzını tamamlayarak hafız olma şerefine erişti.” dedi.

Çakmakçı, ezanların ardından minarelerden yapılan anonslarla vatandaşların koronavirüs tedbirleri hakkında bilgilendirildiğini, Cuma geceleri sela okunduğunu, yatsı ezanı sonrası ise dua edildiğini belirterek virüsün ülkemizde yayılmasına engel olmak ve hastalıktan korunmak için, vatandaşlarımızın dini ve manevi duygularının güçlendirilmesi amacıyla cemaatle birlikte oluşturulan hatim grupları vasıtası ile hatimler okunduğunu söyledi.

Bütün Kur’an kurslarının dezenfekte işlemlerinin tamamlandığına da değinen Çakmakçı, köy Camilerinin dezenfektesi İl Özel İdaresi tarafından, Merkez ve Mahalle Camilerinin dezenfektesi ise Rize Belediyesi tarafından muhtelif aralıklarla gerçekleştirildiğini bildirdi.

"Biz Bize Yeteriz Türkiyem" temasıyla başlatılan kampanyaya "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla gönüllülük esasına dayalı olarak tüm personelin destek verdiğini dile getiren İl Müftüsü Çakmakçı; "Gece gündüz demeden 7/24 kapı kapı dolaşarak sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan din görevlilerimize ve TDV gönüllülerimize teşekkür ediyorum." dedi.

 

RİZE MÜFTÜLÜĞÜ


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın