RİZE "CİMRİ" İLE TANIŞACAK!

Klasik Bir Başyapıt Olan “CİMRİ” Rize’de Sahnelenecek    

 

 

    

 

              İsmail Kahraman Kültür Merkezi Turne Sahnesi’nde gelecek haftanın oyunu Edebiyet ve Tiyatro çevreleri tarafından klasik bir başyapıt olarak değerlendirilen İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “CİMRİ” adlı oyunu olacak. “CİMRİ” 27 – 28 Ocak 2015 Salı ve Çarşamba akşamları saat:19:30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi Sahnesinde sahnelenecek.

            Tanzimatla birlikte başlayan batı edebiyatı çevirileri içinde Moliere oyunları; Osmanlıca üzerine incelemeler yapmış, lugat hazırlamış, Tahran ve Paris’te büyükelçilik, maarif nazırlığı, Meclis-i Mebusan Başkanlığı ve iki kez Sadrazamlık (Başbakan) yapmış olan Ahmet Vefik Paşa tarafından tercüme edilmiş ya da uyarlanmıştır. İlk kez 1875 yılında Teodor Kasap tarafından “Pinti Hamit” adı ile uyarlanan “CİMRİ” o günden bugüne defalarca sahnelenerek Türkiye’de en çok oynanan oyun olmuştur. Paranın odağında insan, aile ve toplumsal ilişkileri irdeleyen Türkiye’de olduğu gibi 400 yıldır Dünya Tiyatrolarının da repertuarlarında sürekli yer alarak sahnelenmiş olan bu trajikomik oyun; Edebiyet ve Tiyatro çevreleri tarafından klasik bir başyapıt olarak değerlendirilmektedir.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 27 - 28 Ocak 2015 Salı ve Çarşamba akşamları saat:19:30’da sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın