ROTA HOMEZE

                         ROTA HOMEZE

4.ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ 28şubat 2015 saat:08.00 ikizdere’Tulum, horon ve kar yağışı eşliğinde homeze yaylasına yürüyoruz.

Bu yıl 4.’sünü yapacağımız etkinliğimize şu an için 300 kişilik rezervasyon yapılmış durumda, yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirlerimize bir kış masalı yaşatmak istiyoruz.

 

 

Bu etkinliğin amacı; yöremizi tüm dünyaya tanıtmak İkizderenin kış sporlarına uygun bir merkez olduğunu gösterip, yatırımcıların ve turizmcilerin dikkatini bu bölgeye çekmektir.

4.”Kar yürüyüşü” çok renkli simalara ev sahipliği yapacaktır.bu yıl Rize,Trabzon ve Ankara’dan önemli isimler davet edilmiştir.bunun yanısıra istanbul sabancı üniversitesinden rektör yardımcısı Prof.Dr.sondan Durukanoğlu ile birlikte 3 Prof.,İstanbul üniversitesi eczacılık fakültesinden Prof.dr.Sıdıka Toker ve diğer birçok öğretim görevlileri katılacaklardır. İl içinden ve il dışından gelecek misafirlerimiz için değişik sürprizler, tertip komisyonu tarafından hazırlanıp değerli katılımcılara sunulacaktır.

Kaçkar dağcılık rafting kayak ihtisas kulubü, zirve dağcılık ve doğa sporları izmir genel merkezi, tekirdağ şubesi ve bursa şubesi katılacaktır. Ayrıca Trabzon tedak katılıp yaylada cadır konaklaması yapacaktır.

İkizdere’yi petranboard da tanıtan öncülüğünü yapan hızır havuz ve ekibi, Kabahor kayak şenliklerinde büyük emekleri olan Mehmet Kan ve ekibi katılacak ve keyifli gösteriler sunacaktır.

Yürüyüş esnasında helikopter havadan destek verecek dileyen ücretini ödemek kaydıyla helikoptere binebilecektir. Yürüyüş parkurumuz yaklaşık 8 km olup sabah 08.00 de ikizdere içinde kortej yapılıp araçlarla başlangıç noktasına çıkılacak, basın açıklamasını takiben tulum eşliğinde yürüyüş başlıyacaktır. Bir adet snow tracks araç önden hareket ederek yüksek kar üzerinde yürüyüşü kolaylaştıracak izler acaçaktır.
Katılacak aktivistlere şimdiden keyifli yürüyüşler dileriz. Hayde dağlara sessizliğin sesini dinleyip bir kış masalı yaşamaya.

Yürüyüşle İlgili Genel Bilgiler

"rakım yüksek olduğundan dolayı ve ani hava değişimi nedeniyle özellikle kalp ve diğer rahatsızlıkları olanlar doktora danışarak etkinliğe katılabilirler. Şartlarımızın zor olduğunu biliniz. Yaylada kalacaklar için şartlarımız kısıtlıdır. Yaylada yaklaşık 15 ev barınmaya acılacaktır. Dağ şartlarına uyum sağlayanlar katılabilir. Tahmin edersiniz ki her taraf buz tutmuştur. Kendi imkânlarımızla sorunları çözme yoluna gideceğiz, bu yüzden hazırlıklı olmamızda fayda vardır.
Tüm katılımcı arkadaşlara eğlenceli bir yürüyüş diliyoruz.
Yürüyüşe katılacaklar kendi programlarına göre hareket edebilirler.

Toplu gelişlerde tertip komitesine bilgi vermek kaydıyla hava alanı (trabzon-ikizdere/ ikizdere-trabzon ) transferlerinde yardımcı olunacaktır.
*** isteyen arkadaşlar trabzondan araç kiralayabilir.
***4.çağrankaya kar yürüyüşü ticari bir faaliyet değildir. Katılımcılar masraflarını kendileri karşılayacaktır. Katılım ücreti veya başka bir adla herhangi ücret talep etmiyoruz.

YANINIZDA MUTLAKA BULUNMASI GEREKENLER:

İki omuzdan geçmeli rahat bir sırt çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir), iki öğünlük yiyecek, asgari 1,5 litre su, fotoğraf makinası, ilaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa), yedek giysi, fener ya da kafa lambası, düdük, baton, tozluk, güneş gözlüğü, güneş kremi,
yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru
kayısı gibi doğal şeker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

 

 

***NASIL GİYİNMELİSİNİZ?
Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edinmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz. Mevsime uygun içkat, orta ve dış katman giysiler olarak düşünerek giyim planlamak uygun seçenek olacaktır.
Yürüyüş ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır.

KURALLARIMIZ :
Yürüyüşlerimizde rehberler tek yetkilidir.
Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.
Yürüyüş esnasında kesinlikle alkol kullanmıyoruz.
Tütün ve tütün mamullerini kullanmamaya özen gösteriyoruz.
Doğada asla çöp bırakmıyoruz…
doğadan sadece fotoğraf alıyor, sadece ayak izi bırakıyoruz…
*** hava ve yol durumu göz önüne alınarak rota değişimi ve/veya iptali rehberler ve yönetimin kararıdır.***
4.çağrankaya kar yürüyüşü "homeze yaylası "tertip komisyonu.

 

Ali Rıza Çoşkun                             Hakan Karagöz                         Hasan Kuy

İrtibat: hasan kuy (532 422 62 58)


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın