RİZE’NİN ÇOÇUKLARI REKOR KIRACAK

RİZE’NİN ÇOÇUKLARI REKOR KIRACAK

 

 

 

EKŞİOĞLU VAKFI’NDAN RENK PROJESİNE REKORLA DESTEK

Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfı tarafından ortaklaşa olarak ‘Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK)’ kapsamında 11 Nisan Cumartesi günü Ovit Yaylasında ‘Dünyada En Çok Çocukla En Kısa Sürede Kardan Adam Yapma’ rekorunun kırılacağı 4. Uluslar arası Ovit Kar Festivali düzenlenecek.

200 çocukla Rusya ve 260 çocukla İsviçre’den sonra dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekorunun kırılacağı Ovit Yaylasında sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitime yaptıkları katkılarla bilinen Ekşioğlu Vakfı, bir ilke daha imza atacak. Ekşioğlu Vakfı, Rize Valiliği tarafından uygulanan ‘Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK)’ projesine destek amacıyla il merkezi 11 ilçenin okullarından katılacak 450 öğrenci ile birlikte Ovit Yaylasında 4. Uluslar arası Ovit Kar Festivali gerçekleştirilecek. 11 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 10:00 ile 18:00 saatleri arasındaki etkinlikte ‘Dünyada En Çok Çocukla Kardan Adam Yapma’ rekoru kırılarak Rize’deki RENK Projesi dünya çocuk rekorlarına ismini yazdıracak.

OVİT YAYLASINDA ‘RENK’Lİ REKOR DENEMESİ

Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı ve Organizatör Necati Selvitop, Rize Valiliği’nin uyguladığı RENK Projesine destek amacıyla yapılan kar festivaline Rize Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyelerinin de destek verdiği belirterek Rize’nin çocukları ile Ovit’te bir rekora imza atmayı hedeflediklerini söyledi. Selvitop, “Ekşioğlu Vakfı olarak Rize’nin eğitim sıralamasını yukarılara çekmek için çalışan Rize Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çabalarına katkı sağlamak amacıyla vakıf olarak elimizi taşın altına koymak istedik. Vakıf Başkanımız Ali Ekşi’nin öncülüğünde RENK projesine destek için rekorlarla anılan Ovit yaylasında dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekorunu kıracağız. İl merkezi ve 11 ilçemizden misafirimiz olacak olan 450 öğrenci ile birlikte öğretmen ve milli eğitim camiamızdan toplamda 570 eğitimci ile güzel bir rekor denemesi yapacağız.” dedi.

ALİ EKŞİ: EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, sosyal sorumluluk anlayışları gereği vakıf olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek “Biliyoruz ki milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetişmesi ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Bu nedenle Rize’de yürütülen RENK projesine destek amacıyla Rize valiliğimizle birlikte Ovit yaylasında çocukların gönüllerince eğleneceği ve kardan adam yaparak rekor denemesi yapacakları kar festivalinin bu yıl 4’üncüsünü düzenliyoruz. Tüm Rizelileri ve halkımızı kar festivalimize bekliyoruz.” dedi.

Ali Ekşi ayrıca “Bize bu organizasyonda destek veren Rize’nin eğitim düzeyini en üst seviyeye çıkarmak için gecesini gündüzüne katan Rize Valimiz sayın Ersin Yazıcı başta olmak üzere Milli Eğitim camiamıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

GÖKHAN BİRBEN VE YASEMİN YILDIZ KONSERİ

Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcileri Rekor Danışmanlarımız Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü’ nünde hazır bulanacağı 11 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 10:00 ile 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte sanatçılar Gökhan Birben ve Yasemin Yıldız’da sahne alacak.

OVİT’TE İNCELEME YAPILDI

Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı ve Organizatör Necati Selvitop ile Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cüneyt Kamacı, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisi Öner Çakal ile birlikte Özel İdare yetkilileri ve bazı okul müdürleri Ovit Dağında incelemelerde bulundu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın