HER KİTAP ÖZEL BİR BAŞLANGIÇ

HER KİTAP ÖZEL BİR BAŞLANGIÇ

 

Yazar Emine Şeyma Usta, Rize Valiliği’nin, Rize Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği ile ortaklaşa düzenlediği söyleşi ve imza gününe katıldı.
Etkinlikte Yazar Emine Şeyma Usta Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde olmaktan ve kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade etti.  Yeni kitabı " Âdâb-ı Muâşeret" üzerine konuşma yapan Usta, kitabında kişi, toplum ve kurumlar için çok gerekli olacak bilgileri paylaştığını ifade etti.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi ve imza gününde Vali Ersin Yazıcı’nın Eşleri Hanife Yazıcı, vali yardımcıları ve kaymakam eşleri, kurum amirlerinin eşleri, ilçe belediye başkanlarının eşleri ile STK temsilcileri de hazır bulundu.
Akıcı ve anlaşılır bir dilin kullanıldığı kitapta, protokolle ilgili kavramlar, protokolde öncelik ve sonralık esasları, makam, toplantı, tören, ağırlama ve uğurlama, davet ve ziyafetler, kıyafet,  kamusal alanda sosyal davranış protokolü ile ilgili uygulamalar ele alınıyor.
Usta’nın kitabından paylaştığı pasajlar ile okur söyleşisi gerçekleştirildi.
Emine Şeyma Usta Söyleşinin sonunda davetliler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Ardından, Bayan Yazıcı tarafından Usta’ya Kur’an-ı Kerim ve çiçek takdim edildi.
Bayan Yazıcı, kitaplarla birçok kişinin hayranlığını kazanan Emine Şeyma Usta’yı Rize’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, etkinliklerde halkı sanatçı ve yazarlarla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Bayan Yazıcı,  Emine Şeyma Usta’ya başarılar dileyerek,  kültürel ve sosyal etkinliklerde sanata ve sanatçıya destek verdiklerini belirtti.
Daha sonra Emine Şeyma Usta, okurları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.
 (Tanıtım Bülteninden)
Kitabın yazarı olan Safvet-i Ziya, aynı zamanda "Servet-i Fünun" edebiyatı yazarlarındandır. Dışişlerinde çalışması ve protokol şefliği yapmasından dolayı, sadece toplum içindeki görgü kurallarını yazmakla kalmamış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve dünyanın gelişmiş ülkelerinin, devlet organizasyonlarında ve davetlerinde nasıl davrandığını ve nasıl davranılması gerektiğini de yazmıştır. Bürokraside görevli olan kişilerin, büyükelçi ve konsolosluk mensuplarının, onların aile ve mesai arkadaşlarının, nerede nasıl davranmaları gerektiğine dair uzun uzun izahlar yapan bu eser, yaklaşık bir asır önce kaleme alınmıştır. Bugün de bir devlet geleneği ve terbiyesinin neleri gerektirdiğini göstermesi ve anlatması bakımından ayrı bir önem taşıyan eser, toplumun her kademesinde bulunan kişilerin toplum içindeki ilişkilerinde uyması gereken yolu göstermektedir. Eser, kokteyl ve resepsiyonlardan, anma günlerine, askeri törenlerden sivil organizasyonlara kadar bütün bir hayatın yerleşik kural ve geleneklerini anlatması bakımından önem taşımaktadır.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın