Ovit Dağı'nda "Lazferik" ile kayak keyfi

Ovit Dağı'nda "Lazferik" ile kayak keyfi
- Rize'li İhsan Ekşi, bölgenin tanıtımı için karla kaplı olan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda, 300 metre uzunluğunda çelik tel ve kabinli teleferik sistemi bulunan kendi kayak tesisini kurdu

 

Rize'de bir kişi, bölgenin tanıtımı için karla kaplı olan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda, 300 metre uzunluğunda çelik tel ve kabinli teleferik sistemi bulunan kendi kayak tesisini kurdu. 

İkizdere ilçesinde yaşayan İhsan Ekşi, bölgede yük taşımak için kullanılan ilkel teleferiklerden esinlenerek Ovit Dağı'nın yamacına 300 metre uzunluğunda zemine yakın teleferik sistemi kurdu. Sistem, iki çelik tele takılı, iki kişilik makaralı kabini bulunan ve elektrikle çalışıyor. Teleferik kabinine binerek zirveye çıkan ve bölgede 'Lazboard' olarak bilinen kayak tahtaları ve profesyonel kayakçıların kullandığı snowboardlarla kayak yapan vatandaşlar büyük keyif yaşıyor. 

- Sisteme "Lazferik" adını verdi

İhsan Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, teleferikten esinlenerek yaptığı sisteme 'Lazferik' adını verdiğini söyledi.

Yılın 8 ayının karla kaplı olduğu Ovit Dağı'nın ideal kayak alanı olduğunu ifade eden Ekşi, "Mayıs ayında bile şuan Ovit Dağı'nda 1,5 metrne kar var. Haziran ayı sonuna kadar burada kayak yapabiliyoruz. Ancak daha önce kayak takımlarımızla yürüyerek zirveye çıkıyor daha sonra aşağıya kayarak iniyorduk" dedi.

Ekşi, karda yukarı tırmanmanın yorucu olduğunu belirterek, "Ben de böyle bir sistem kurmak istedim. Kurduğum sisteme de 'Lazferik' adını verdim. Bu bana 10 bin liraya mal oldu. Şimdi kabine biniyor ve zirveye kolayca çıkıyoruz. Daha sonra bölgede 'Lazboard' adını verdiğimiz tahtalarla kayıyoruz" diye konuştu.

Teleferikle kolayla kayak yaptıklarını dile getiren İslam Havuz ise 6 yıldan beri kaydığını belirterek, "Kayak yaparken zirveye çıkmak zor oluyordu. Kurulan bu 'Lazferik' sistemi ile işimiz kolaylaştı. Mayıs ayında kayak yapmak keyifli oluyor" dedi. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın