"CEMAATE PARAYI ALLAH RIZASI İÇİN VERDİM"

İsmail Türüt’ten yıllar sonra gelen Cemaat itirafı

İsmail Türüt, 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız darbe girişimini ve sonrasında yaşananları kelimelere döktü.

 

Türüt, yazdığı şarkı sözleriyle ilgili olarak, “Benim de bir görevim var diyerek, kalemi elime alıp yaşanan kahramanlıkları destanlaştırdım” ifadelerini kullandı. Karadenizli İsmail Türüt, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi hakkında bir şarkı yazdı. Devlet içerisinde paralel yapı oluşturan cemaatin, dini kullanarak kendisinden dahi para alındığını açıklayan Türüt, “Başka emellerde kullandılarsa haram olsun” dedi. Karadenizli sanatçı İsmail Türüt, 17 Ağustos Depremi, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yazdığı şarkıların ardından 15 Temmuz gecesi darbe girişimiyle ilgili de yazdığı şarkıyla dikkat çekiyor.

HERHALDE SAVAŞ ÇIKTI DEDİM

Türüt’ün “Belki tüfeğimi silahımı alarak sokağa çıkamam ama benim de sanatçı olarak bir görevim var” diyerek kelimelere döktüğü 15 Temmuz gecesiyle ilgili türkü, sosyal medyada ilgi gördü. Karadenizli sanatçı İsmail Türüt, “Televizyonu açtığımda köprüdeki tankları gördüm. İlk aklıma gelen herhalde savaş çıktı köprülerimizde güvenlik önlemleri alınıyor diye düşündüm. İhtilal falan hiç aklıma gelmedi. Zaten sözleri yazmaya de öyle başladım.Sonra gerçeği öğrenince kendi kendime; ‘senin de bir görevin var’ dedim. Belki tüfeğimi, silahımı alıp sokağa çıkamam ama kalemimi alıp şunu bir destanlaştırayım istedim. Belki bir hafta, on gün üzerinde çalışıp şunu da yazsam dediğim var fakat bu destan bir iki saat içerisinde yazıldı. Ama bunun devamı da gelebilir çünkü öylesine doluyum. Biz ordumuzu çok seviyoruz. Ama hangi orduyu, hangi askeri, hangi komutanı? Vatandaşa silah doğrultmayanları. Vatandaşın silahını vatandaşa çeviremezsin. Bu komutanlar, bu askerler bizim değil. Ben şerefli ordumuzu bu işten tenzih ediyorum tabii ki” dedi.

 

CEMAATE PARAYI ALLAH RIZASI İÇİN VERDİM

İsmail Türüt, “Ben bu cemaate para bile verdim. Ama Allah rızası için verdim. Kurban için, okul için, yurt için istediler verdim. Biz Allah rızası için vermiştik. Bizden aldıkları bu paraları başka emellerde kullandılarsa haram olsun, zehir, zıkkım olsun. Benim gibi bir çok insanları dini kullanarak kendilerine alet ettiklerini düşünüyorum. Bu yüzden yazdıklarım az bile.”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın