Engeller Lezzete Dönüşüyor…

Engeller Lezzete Dönüşüyor…

 

 

 

Rize Belediyesi öncülüğünde, İşkur, Rize Sanayi ve Ticaret Odası, Halk Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkılarıyla Engellilerin mesleki eğitimleri hususunda Ahçı yardımcılığı kursu İsmail Kahraman Kültür Merkezinde açıldı.

 

Programa Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, İşkur Müdürü Hasan Kiraz, Halk Eğitim Müdürü Osman Bahri Gülal, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve Kurs Öğreticisi Semra Uyar ve 10 kursiyer katıldı.

 

Programda, Halk Eğitim Müdürü Gülal, İşkur İl Müdürü Kiraz ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya birer konuşma yaptı.

 

Başkan Yardımcısı Sivrikaya; Özürlülerin yeteneklerine göre mesleğini seçme ve bu alanda eğitim alma haklarının kısıtlanamayacağını belirtti. Rize Belediyesi olarak engellilerin sosyal hayata katılım ve adaptasyonlarına destek verip  zemin oluşturduklarını,  Kurslar vasıtasıyla, engelli vatandaşlarımıza zanaat kazandırdıklarını ifade ederek, Herhangi bir vasfı olmayan veya çalışmayan kursiyerlere iş istihdamı kazandırarak onların ekonomiye destek vermelerini ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlamak, projemizin amaçlarındandır. Projemiz; engelli kursiyerlere meslek edindirme dışında, onların sosyal hayata uyumu, kursiyerlerle kaynaşması, toplumsal hayatta kendilerine yer edinmelerini amaçlamaktadır. Ayrıca toplumsal farkındalığın oluşmasına ve bu tür mesleki eğitim kurslarının artmasına, çeşitlenmesine ve devamlılığına da olanak sağlayacaktır dedi.

 

Sivrikaya; Projenin 2017 Mart ayına kadar devam edeceğini söyledi. ilk basamağı olan eğitim aşaması; daha önce bu branşta eğitim veren uzman öğretmenlere, gerekli tecrübe ve ekipmana sahip Rize Halk Eğitim Merkezi tarafından uygulanacak olup projemizden sonra da ilgili kurum, talebe göre farklı engel durumlarına sahip bireylere eğitimlerini vermeye devam edecektir. Rize Halk Eğitim Merkezi, bu proje sonrası talepler doğrultusunda farklı engelli gruplarına yönelik çeşitli mesleki eğitimler vermeye devam edecektir. Bu sayede, tek bir engelli grubuna yönelik uygulanan projemizin sahası ve hedef kitlesi genişleyecek, sürdürülebilirliği güçlenecektir.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın