TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI AÇILIŞI İZMİR’DE YAPILDI

 

 

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuarı İzmir Gaziemir’de 8-11 Aralık tarihleri arasında başladı.

Geçtiğimiz yıl ciddi katılımcı ve ziyaretçi sayılarına ulaşan Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nin bu yıl 10.’su yapılıyor. Türk turizm sektörünün başarılı organizasyonu Travel Turkey İzmir Fuarına geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Rize’den katılım sağlandı.

Rize Valiliği, Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Rize Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Rizem Kültür ve Turim Derneği, Ayder Çevre Koruma ve Turizm Derneği’nin katılım sağladığı Fuar’da Rize Valisi ve Rize Belediyesi işbirliğinde tanıtım standı oluşturuldu.

Uluslararası düzeyde düzenlenen Fuar’a yerli ve yabancı ziyaretçiler katılıyor. Son yıllarda adeta bir turizm şehri haline dönüştürülebilmek için somut adımların atıldığı ilimiz tüm detaylarıyla Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında tanıtılıyor.

FUAR AÇILIŞINA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NABİ AVCI KATILDI

Bu yıl 36 Ülke ve 60 İlden katılımın sağlandığı ‘Travel Turkey İzmir’ Turizm Fuarı açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TüRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin Eski Valilerinden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, farklı illerin Vali ve Belediye Başkanları katıldı.

Protokol konuşmalarının yer altığı açılış programında Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ülkemizin Turizm alanında daha ileri seviyelere ulaşmasını önlemeye çalışan dış güçlerin ve terörün hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağına vurgu yapılarak birlik beraberlik mesajları verdi.

BAŞKAN KASAP, MİSAFİRLERİ AĞIRLIYOR

Açılışın ardından Fuar alanında bulunan stantları gezen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, daha sonra Rize stantında ev sahibi olarak misafirleri ağırladı.

Rize’nin doğasını anlatan fotolardan oluşan dekoru ile dikkat çeken Rize stant’ında ilimizin kültürü, tarihi, doğası, folkloru, müziği, otantik mimarisi, özgün yemekleri ve misafirperverliği ziyaretçilere tanıtılıyor. Tanıtımlar çerçevesinde yöremizin damak tadına da yer veriliyor.

Stant’a gelen ziyaretçiler Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile sohbet ederek ilimiz ile ilgili merak etikleri konularda fikir alışverişinde bulunuyor. Rize Stant’ında Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Rize Belediyesi tarafından hazırlanan el broşür ve kitapçıkları ziyaretçilerin ilimizi daha yakından tanımalarına imkân veriyor.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın